search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Ώρα ευθύνης…

05.05.2010 16:05
Ώρα ευθύνης... - Media

Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στείλουν «μήνυμα δημοκρατικής ευθύνης και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη».

Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στείλουν «μήνυμα δημοκρατικής ευθύνης και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη».

«Είναι ώρες ευθύνες για όλους, για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής και της ζωής των συμπολιτών μας, της αξιοπιστίας της Ελλάδας, της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και απηύθυνε, νέα πρόσκληση για συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν, τονίζοντας πως όλοι να πρέπει να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας, ενώ πρόσθεσε πως η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πρόσφατα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση συμπάσχει με κάθε συνταξιούχο και με κάθε εργαζόμενο, ενώ τόνισε πως για κανέναν δεν ήταν ευχάριστες αυτές οι αποφάσεις, αλλά τις πήραμε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον που μπορεί να μην υπήρχε αν δεν τις παίρναμε. Ο πρωθυπουργός κατέληξε επισημαίνοντας πως η άλλη λύση ήταν η πτώχευση της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αποδέχτηκε τη νέα πρόταση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για βία, άλλο οι πολιτικές διαφωνίας και άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες. Αυτό που συνέβη δείχνει ότι τα ακραία στοιχεία, όχι μόνο τρομοκρατούν το λαό αλλά και τον δολοφονούν».

 

«Η ΝΔ που έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη δημοκρατία θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη μάχη για εθνική ενότητα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης καταδίκασε τα επεισόδια, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές.Ασκησε έμμεση κριτική στο ΚΚΕ -σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του Μ.Μαΐλη- λέγοντας ότι το Σύνταγμα της χώρας αλλάζει μέσω Βουλής και όχι με τις μολότοφ στα πεζοδρόμια.

H Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ καταδίκασε τα επεισόδια και το τραγικό περιστατικό με τους τρεις νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας, και κατήγγειλε σχέδιο προβοκάτσιας κατά ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για προβοκάτσια «από φουσκωτούς και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ» και πρόσθεσε ότι η προβοκάτσια μπήκε και στη Βουλή, όπου ο ΛΑ.Ο.Σ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη, «επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε». Ακόμη, επεσήμανε ότι «ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι, ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο κοινοβούλιο». Η Αλέκα Παπαρήγα πάντως, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του κόμματός της στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατά της βίας, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά διευκρίνισε ότι «η σύσκεψη πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή συναίνεση και την κοινωνική συνοχή και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται αυτές οι συγκεντρώσεις για να κλείσουν το στόμα του λαού».

Τέλος, την οδύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζοντας απόλυτα τη βία. Μόνο οι αγώνες θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε, δήλωσε. Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση του ΛΑΟΣ, μιλώντας για προβοκάτορες, που στήνουν παγίδες διχόνοιας και επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για τα έκτακτα μέτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20