search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Που να μην πάτε διακοπές

20.06.2013 12:31
Που να μην πάτε διακοπές - Media

Τα χρήματα δεν περισσεύουν και τα ελληνικά νησιά είναι ο καλύτερος προορισμός για διακοπές το καλοκαίρι. Κάποιοι όμως προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να ταξιδεύουν την εποχή της άδειάς τους στο εξωτερικό.

Τα χρήματα δεν περισσεύουν και τα ελληνικά νησιά είναι ο καλύτερος προορισμός για διακοπές το καλοκαίρι. Κάποιοι όμως προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να ταξιδεύουν την εποχή της άδειάς τους στο εξωτερικό.

Οι συνήθεις προορισμοί που προτιμά ο πολύς κόσμος στην Ευρώπη, κρύβουν και μεγάλες παγίδες. Βαρκελώνη, Παρίσι και Ρώμη φαντάζουν ως τα πλέον ελκυστικά μέρη να επισκεφθεί κανείς αλλά συνάμα είναι και τα τρία πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη για τους τουρίστες.

Και στις τρεις μεγαλουπόλεις υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα, κυρίως από πορτοφολάδες και μικροκλέφτες. Με βάση τις επίσημες στατιστικές το 10% των τουριστών στην Ισπανία δέχεται επίθεση κάθε χρόνο από εγκληματίες του δρόμου και το ένα τρίτο από αυτές έχει επιτυχές για τον κλέφτη αποτέλεσμα.

Έχει μάλιστα αναπτυχθεί μια ολόκληρη καινούργια κατηγορία κλοπών που λέγεται «το μάζεμα των μήλων», όπου μήλα βάλτε τα προϊόντα της εταιρείας Apple,δηλαδή τα  i-phones και τα  i-pads.

Μπορεί να κάθεστε για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο στην περίφημη «ράμπλα» και ξαφνικά μια διερχόμενη κυρία από «λάθος» ρίχνει το νερό ή το ποτό της επάνω σας. Μέχρι να γίνουν οι «συγγνώμες» και τα σχετικά και να φύγει η κυρία θα διαπιστώσετε ότι το καινούριο σας τηλέφωνο έχει κάνει φτερά.

Τα πράγματα είναι ακραία κατά των τουριστών και στο Παρίσι και τη Ρώμη με συνεχείς επιθέσεις κλεφτών στο Λούβρο και στο Βατικανό. Η συχνότητα μάλιστα των επιθέσεων αλλά και η ασυνήθιστη βιαιότητα τους ανάγκασε τους υπαλλήλους των μουσείων να κατέβουν σε απεργία ώστε να ζητήσουν μεγαλύτερη προστασία για τους επισκέπτες αλλά και για τους ίδιους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21