search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

19.06.2013 12:43
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - Media

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.

Νωρίτερα:

Ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε εκ νέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο.

Λίγο πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών η οποία πιθανότατα θα καθορίσει το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται αποφασισμένη να υποστηρίξει μέχρι τέλους και με όποιο κόστος τις θέσεις της για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας το δύσκολο κλίμα «πολιτικής συμβίωσης» στην τρικομματική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών Α. Μανιτάκης, αν και εμφανίζεται υπογείως από τη ΝΔ ως υπονομευτής της διαδικασίας απολύσεων στο Δημόσιο, ουδέποτε δέχτηκε  ουδεμία εισήγηση για απολύσεις.
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται να έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο υποχώρησης στη «γραμμή Σαμαρα» για το κόμμα του. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για τη δρομολόγηση της εξόδου της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα.

Η ωριαία συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, που έληξε χωρίς δηλώσεις, αποτελεί για πολλούς πολιτικούς αναλυτές πίεση προς τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του και να προσέλθει στη γραμμή επαναλειτουργίας «εδώ και τώρα» της ΕΡΤ προκειμένου να αποφευχθεί το εκλογικό ατύχημα. 
 
Πληροφορίες από την Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι στην μακρά και σχετικά ήρεμη τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Σαμαρά χθες αργά το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε στον πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ζητώντας του να γίνει πιο ελαστικός.
 
Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε διεξοδικά και στην ένταση που υπάρχει εντός της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ με βουλευτές και στελέχη που πιέζονται από την κοινωνική βάση του κόμματος, να δηλώνουν έτοιμοι για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.
 
Προφανώς, ο κ. Βενιζέλος, που δεν θέλει να μείνει με το «μουτζούρη» του μοναδικού εταίρου της μνημονιακής κυβέρνησης, ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να πεισθεί ο κ. Σαμαράς την ύστατη στιγμή, να κάνει πίσω.
 
Μετά από αυτές τις διεργασίες έχουν σταματήσει τις τελευταίες ώρες και οι διαρροές από το Μαξίμου που όπως πάντα προκάλεσαν και αυτή τη φορά μεγαλύτερη ζημιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:19