search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Ανεπίστρεπτη διαδικασία διάλυσης

19.06.2013 21:00
oldphotos18811791371670818.jpg

Η τρικοµµατική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά έκαψε το λάδι της, παρά τη συνεχή γερμανική πολιτική – επικοι­νωνιακή αιμοδοσία. Οι λόγοι για την τάχιστη φθορά είναι πολλοί. Ο σημαντικότερος απ’ αυτούς είναι η… πραγμα­τικότητα.

Η τρικοµµατική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά έκαψε το λάδι της, παρά τη συνεχή γερμανική πολιτική – επικοι­νωνιακή αιμοδοσία. Οι λόγοι για την τάχιστη φθορά είναι πολλοί. Ο σημαντικότερος απ’ αυτούς είναι η… πραγμα­τικότητα. Πριν μιλήσουμε γι’ αυτήν (την πραγματικότη­τα), θα πρέπει να επισημάνουμε επιγραμματικά και τους υπόλοιπους, μικρότερης σημασίας, αλλά οπωσδήποτε σημαντικούς λόγους, οι οποίοι εύκολα εξάρθρωσαν το πολιτικό σοσιαλ-αριστερο-νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα, το οποίο με προεκλογικά χοντρά ψέματα έναν χρόνο πριν κατάφερε να μαζέψει τα απαραίτητα ποσοστά ψή­φων για να σχηματιστεί η κυβέρνηση.
 
Η ανικανότητα, η υπεροψία και η βαθιά – στα όρια της ακροδεξιάς – νοοτροπία που μεταγγίζει στην κυβέρνη­ση η Ν.Δ., η μεγαλύτερη από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις   Ι που την απαρτίζουν, είναι οι λόγοι που έχουν πυροδοτή­σει ανεπίστρεπτα τη διαδικασία διάλυσης.
 
Η υπόθεση της ΕΡΤ – που αποτέλεσε την αφορμή των δια­λυτικών διαδικασιών – αποτελεί ένα καλό παράδειγμα που συγκεντρώνει ταυτόχρονα και τους τρεις λόγους οι οποίοι επιταχύνουν το τέλος της τρικομματικής. Εδώ εί­ναι προφανές ότι βλέπουμε και την ανικανότητα και την υπεροψία και την ακραία δεξιά αντίληψη του σαμαρικού επιτελείου.
 
Παρ’ όλα αυτά, υπό το βάρος της οδυνηρής πραγματικό­τητας είναι καταδικασμένο να υποκύψει τελικά το εν λόγω πολικό συνονθύλευμα. Και η πραγματικότητα, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε σημειώσει, διαμορφώνεται παραστατικά από την αποτυχία του προγράμματος διάσωσης. Με απλά λόγια, δεν βγαίνουν τα νούμερα, που ήδη μιλάνε για μια τρύπα η οποία αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ!
 
Μέσα σε αυτήν την τρύπα είναι καταδικασμένη να πέσει η κυβέρνηση, καθώς πρέπει να απολύσει εργαζομένους, να κόψει δημόσιες δαπάνες, να διαλύσει το κοινωνικό κράτος.
 
Οι Γερµανοί θα ήθελαν να ασχοληθούν με το ελληνικό πρό­βλημα από θέση ισχύος αμέσως μετά την επανεκλογή της κυρίας Μέρκελ. Θα ήταν λοιπόν διατεθειμένη η καγκελάριος να φερθεί… μαλακά στην κυβέρνηση Σαμα­ρά, να τη στηρίξει με νύχια και με δόντια, ώστε να την έχει του χεριού της μετά την επανεκλογή της.
Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν παίζουν μόνοι εδώ και η (δεξιά) ανικανότητα της κυβέρνησης δεν είναι ο μόνος τους αντίπαλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02