search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Εκκένωση της ΕΡΤ ζήτησε ο Στουρνάρας – Δείτε LIVE την ΕΡΤ

21.06.2013 06:15
Εκκένωση της ΕΡΤ ζήτησε ο Στουρνάρας - Δείτε LIVE την ΕΡΤ  - Media

Την εκκένωση της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους ζητά η κυβέρνηση για «να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ και της ΕΤ3.

Την εκκένωση της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους ζητά η κυβέρνηση για «να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μέσα από τα μέσα κοινωνικού δικτύου αλλά και του προγράμματος καλούν όλους τους εργαζόμενους, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς να τους στηρίξουν πηγαίνοντας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία οποιαδήποτε επέμβαση θα γίνει κατόπιν εντολής.

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ δηλώνουν και οι εργαζόμενοι στην ET3.

ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που σημειώνει ότι στο υπουργείο οικονομικών απαντούν: "Μολων λαβε!"

Σε μια πρώτη του δήλωση, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι ραγδαίες, το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται από τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ και της ΕΤ3.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.


Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να το παρακολουθήσετε και από το link: http://iptv1.cytanet.com.cy/player/riksat1.html

Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΤ3

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

Παρασκευή βράδυ, ημέρα μουσικής στο ραδιομέγαρο. Από τις 8 το βράδυ θα κάνουν παρέα στον κόσμο η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου του Αλίμου, η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και το συγκρότημα «Αέρα Πατέρα».

Ακόμη, οι «ηθοποιοί, χωρίς πρόγραμμα, στην ΕΡΤ», (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), σε πείσμα της απώλειας ενός ακόμη βήματος για τον πολιτισμό, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και επικοινωνούν τα ερωτήματά τους και την αγωνία τους για την ύπαρξη της ΕΡΤ. 

Την εκκένωση του ραδιομέγαρου ζήτησε η κυβέρνηση:

Η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.

»Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

»Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.»

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει, διαμηνύει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ΕΡΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:44