20/01/2019 22:36:47

ΕΡΤ: Η επόμενη ημέρα

ΕΡΤ: Η επόμενη ημέρα - Media
Η ΕΡΤ μπορεί να ξανανοίξει μόνο με την μορφή που είχε στις 10 Ιουνίου και η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις απολύσεις. Αυτό λέει επί της ουσίας η πλευρά των εργαζομένων στο ραδιομέγαρο, προσθέτοντας ότι 2500 εργαζόμενοι επί δυο εβδομάδες καθυβρίζονται και υποσκάπτονται καθημερινά από τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν μια απόφαση που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος.

Η λύση είναι μία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Να παρθεί πίσω η πρωθυπουργική απόφαση. Η ΕΡΤ ανοιχτή όπως ήταν πριν ξεκινήσει ο σαματάς και με όλους τους εργαζομένους στη θέση τους. Μετά όποιος θέλει μπορεί να προχωρήσει στην αξιολόγηση και στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.

Την προχειρότητα και το ανερμάτιστο της απόφασης του πρωθυπουργού για λουκέτο στην ΕΡΤ που συνοδεύτηκε με… άπλετο μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες καταδεικνύει και ένα ακόμη γεγονός.

Εάν η ανασυγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γινόταν με την ΕΡΤ εν λειτουργία όσοι εργαζόμενοι έφευγαν θα αποζημιώνονταν από την ίδια την ΕΡΤ καθώς όπως είναι γνωστό πλέον η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με μισό ευρώ. Ωστόσο, στην περίπτωση που ισχύσει η πρωθυπουργική απόφαση για το λουκέτο οι αποχωρήσεις των εργαζομένων από το ραδιομέγαρο θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με 150 εκατ. ευρώ.

Η ΕΡΤ υπάρχει και θα υπάρχει λένε από το ραδιομέγαρο καθώς όλες αυτές τις μέρες υπάρχει τηλεοπτικό σήμα μέσω διαδικτύου με τηλεθέαση που σπάει κόκαλα ενώ τα μικρόφωνα της δημόσιας ραδιοφωνίας είναι σε όλη την Ελλάδα ανοιχτά και εκπέμπουν τις εξελίξεις.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όπως καταγράφεται από την Πέμπτη το βράδυ για την ΕΡΤ προβλέπει το άμεσο, τουλάχιστον, άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με περίπου 2000 εργαζομένους ενώ προβλέπεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαμόρφωση ειδικού θεσμικού πλαισίου για τους 150-200 εργαζομένους στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο υπάρχει η πρόθεση να συσταθεί η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα αποτελέσει την… εγγύηση για την ανεξαρτησία του νέου (μεταβατικού) σχήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα κρίνει και το αν χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στη μεταβατική περίοδο.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.