search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:53
MENU CLOSE

Παραχώρησαν δικαιώματα της EBU!

22.06.2013 21:00
oldphotospod_2006_030_cmyk1371812001.jpg

Το πλιάτσικο στην περιουσία της ΕΡΤ φθάνει και στη Βουλή, ειδικότερα για τα αθλητικά δικαιώματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατείχε η κρατική ραδιοτηλεόραση. 

Το πλιάτσικο στην περιουσία της ΕΡΤ φθάνει και στη Βουλή, ειδικότερα για τα αθλητικά δικαιώματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατείχε η κρατική ραδιοτηλεόραση. Οι προθέσεις του επιτελείου Μαξίμου αποκαλύφθηκαν από νωρίς, όταν την περασμένη εβδομάδα διέθεσαν αντί 60.000 ευρώ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όμως όταν η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως «πήρε τα δικαιώματα του «Confederations Cup» (Κύπελλο Συνομοσπονδιών), για το οποίο η ΕΡΤ πλήρωσε στην ΕΒU ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα δικαιώματα ανήκουν στην EBU και, σύμφωνα με το συμβόλαιο με τη FIFA, δεν έχει δικαίωμα να τα μεταβιβάσει σε άλλον ιδιωτικό φορέα!

Το μυστήριο πώς ακριβώς αυτά τα δικαιώματα μετάδοσης κατέληξαν στον ΣΚΑΪ καλείται να απαντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Σίμος Κεδίκογλου στη Βουλή. Και αυτό γιατί η ΕΒU το περασμένο Σάββατο, όταν η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανακοίνωσε τη μετάδοση του πρώτου αγώνα, αρνήθηκε να δώσει τους κωδικούς για το δορυφορικό κατέβασμα του σήματος, εμμένοντας πως αναγνωρίζει μόνο την ΕΡΤ ως δικαιούχο εταιρεία.
Ο αγώνας μεταδόθηκε από τη γερμανική ZDF με καλυμμένο το γερμανικό σήμα! Την Κυριακή μεταδόθηκε ο 2ος αγώνας του Κυπέλλου, με σήμα πάλι καλυμμένο από το Sky Sport 1 της ιταλικής συνδρομητικής πλατφόρμας Sky Italia. Σύμφωνα με πληροφορίες, η EBU έντονα ενοχλημένη απέστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά καθώς θεώρησε τη μετάδοση «πειρατική». Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιό της με τη FIFA προβλέπονται ρήτρες για την τυχόν μετάδοση των αγώνων από φορέα που δεν έχει τα δικαιώματα.
Πολλοί εκτιμούν πως το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που παραδίδει την περιουσία της ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια, γνώριζε αυτές τις παραμέτρους, αλλά παρ’ όλα αυτά έδωσε το πράσινο φως στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ανωτάτων στελεχών της EBU και του Γιάννη Στουρνάρα μετά την εντολή του να κατέβει το δορυφορικό σήμα της ευρωπαϊκής Ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών από το Ισραήλ.
Το σήμα της EBU μέσω του δορυφορικού παρόχου RRSAT έστελνε το πρόγραμμα της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, πλην ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:53