search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:19
MENU CLOSE

Περιμένοντας τον ανασχηματισμό…

21.06.2013 13:33
Περιμένοντας τον ανασχηματισμό… - Media

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός, ενώ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός, ενώ το μεσημέρι επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι ο  Ευάγγελος Βενιζέλος ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα, Παρασκευή, ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, όπου και επρόκειτο να παραμείνει τις επόμενες μέρες.

Κατόπιν αυτού μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο αρχηγών και ανασχηματισμού μέχρι τη Δευτέρα.

«Η κυβέρνηση έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να βγάλει την χώρα από την κρίση», δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λίγο μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στο «τραπέζι» του ανασχηματισμού πέφτουν όλα τα ονόματα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, πλην των κυρίων Μωραϊτη, Σκανδαλίδη και Κουτσούκου, που εκδήλωσαν… δυσανεξία στον Αντώνη Σαμαρά.

Πολύ σοβαρός παραμένει ο προβληματισμός περί ισορροπίας μεταξύ ΚΟ και κυβέρνησης, με δεδομένο ότι είναι μόλις 28 τα μέλη της ΚΟ και η ανάγκη εκπροσώπησής της πολύ μεγάλη. Δεν αποκλείεται πάντως να χρησιμοποιηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτός ΚΟ, δηλαδή είτε στελέχη που απέτυχαν στις εκλογές, είτε τεχνοκράτες.

Σημείο αιχμής παραμένει επίσης η «κάθετη» ανάληψη υπουργείου από το ΠΑΣΟΚ, η κατάτμηση του υπουργείου Ανάπτυξης και η αυτονόμηση του υπουργείου Πολιτισμού από το Παιδείας.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλου προκειμένου να του μεταφέρει τα θετικά λόγια των ομολόγων του για τη στάση που έχει κρατήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17