search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:52
MENU CLOSE

Επιστολή προς κ. Σρόιτερ

21.06.2013 14:07
Επιστολή προς κ. Σρόιτερ - Media

Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ εκτός από τη σχέση τους με τον Μάνο Χατζιδάκι που θεωρώ ότι ήδη γνωρίζετε, αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μας όχι μόνο για το είδος της μουσικής που υπηρετούν μέσα στο σκοτάδι που ζει ο πολιτισμός μας, αλλά και για τα χρόνια που οι μουσικοί της, οι σολίστες και οι μαέστροι τους έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει και συνεχίζουν και μελετούν. Απαξιώνοντας λοιπόν τους μουσικούς, απαξιώνετε την ίδια τη μουσική. Η οποία σε πολύ δύσκολες εποχές έχει σταθεί δίπλα στους αγώνες του κόσμου. 

Της Μαίρης Καλδάρα

Επιστολή προς τον κ. Σρόιτερ,

Αγαπητέ κύριε Σρόιτερ στις (20/6/2013) παρακολούθησα το δελτίο του ALPHA και ιδιαίτερα το σημείο που ήσασταν εσείς, ο κύριος Βερύκιος και ακόμη ένας συνομιλητής το όνομα του οποίου μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Παρακολούθησα λοιπόν τον έντονο προβληματισμό σας απέναντι στην «Ορχήστρα» όπως αποκαλέσατε τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Η «ορχήστρα» ξέρετε είναι πολύ όμορφη λέξη, ο τρόπος όμως που την χρησιμοποιούσατε χθες ήταν σαν να μιλάτε για μπάντα σε σκυλάδικο. Όχι βέβαια ότι και σ’ αυτούς τους μουσικούς αξίζει η απαξίωση που δείξατε χθες. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ εκτός από τη σχέση τους με τον Μάνο Χατζιδάκι που θεωρώ ότι ήδη γνωρίζετε, αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μας όχι μόνο για το είδος της μουσικής που υπηρετούν μέσα στο σκοτάδι που ζει ο πολιτισμός μας, αλλά και για τα χρόνια που οι μουσικοί της, οι σολίστες και οι μαέστροι τους έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει και συνεχίζουν και μελετούν. Απαξιώνοντας λοιπόν τους μουσικούς, απαξιώνετε την ίδια τη μουσική. Η οποία σε πολύ δύσκολες εποχές έχει σταθεί δίπλα στους αγώνες του κόσμου. Σας θυμίζω το «Bandiera rossa» που έδωσε κουράγιο στον κόσμο ιδιαίτερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την λεγόμενη Κόκκινη Εβδομάδα του 1914.

Σας θυμίζω επίσης τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στα δύσκολα χρόνια της χούντας καθώς και το πώς σιγοτραγουδιόταν το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» στα άσχημα χρόνια του εμφυλίου. Επίσης, τονίζοντας την δυσαρέσκειά σας απέναντι στους πολιτικούς που δίνουν σημασία στην «ορχήστρα», ενώ τόσος κόσμος είναι άνεργος, δημιουργείτε μια διχόνοια στον κόσμο την οποία θεωρώ ότι εσείς και οι συνομιλητές σας προσπαθήσατε να την κάνετε εντονότερη. Κύριε Σρόιτερ, εσείς και ο κύριος Βερύκιος γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα που απλώς σπούδασα δημοσιογραφία, ότι δημοσιογράφος δεν είναι κανείς μόνο κατ’ όνομα. Οφείλει να είναι αντικειμενικός, να δείχνει όλες τις γνώμες, να είναι ηθικός και να γνωρίζει καλά ότι είναι λειτουργός. Βέβαια στην Ελλάδα όλα αυτά είναι μπερδεμένα γιατί υποτίθεται ότι ο παρουσιαστής ειδήσεων παρουσιάζει ειδήσεις, φιλοξενεί απόψεις και δεν παίρνει θέση.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά φοβάμαι ότι θα λαϊκίσω και αυτό είναι κάτι που δεν το κατέχω και θα το χάσω το παιχνίδι, εφόσον υπάρχουν άλλοι που το γνωρίζουν καλά. Καλή συνέχεια Μαίρη Καλδάρα, Σεναριογράφος.

(Τα κείμενα των "Ρεπόρτερ στο δρόμο" δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24