search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41
MENU CLOSE

Δείτε LIVE το πρόγραμμα της ΕΡΤ

28.06.2013 07:18
Δείτε LIVE το πρόγραμμα της ΕΡΤ - Media

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί ως  αντισυνταγματική και παράνομη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ και της ΕΤ3.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί ως  αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.
 
Στην προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει πως η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής δεν έχει καμία αιτιολογία για τη μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα του εν λόγω ακινήτου, στο οποίο η ΕΡΤ έχει αναγείρει και συντηρεί με δικές της δαπάνες κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων, πομπούς βραχέων σημάτων, κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης  στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Όπως τονίζεται στην προσφυγή, από τη μεταβίβαση αυτή τα εισοδήματα της ΕΡΤ θα μειωθούν κατά τη διαχειριστική χρήση 2013 κατά 18.130.000 ευρώ περίπου.
 
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει πως στην εν λόγω απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των εγκαταστάσεών του και για τα ποσά που έχει καταβάλει η ΕΡΤ για να βελτιωθεί και να συντηρηθεί το κτίριο, ενώ δεν γίνεται αναφορά ούτε σε τέλη, φόρους που έχει καταβάλλει η δημόσια ραδιοτηλεόραση για το συγκεκριμένο κτίριο.
 
Στην προσφυγή επισημαίνεται ακόμη πως παραβιάζεται το άρθρο 17 του Συντάγματος που απαγορεύει την απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, το άρθρο 20, καθώς πριν από τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παρέχει τις απόψεις της, αλλά και το άρθρο 15 του συνταγματικού χάρτη που προστατεύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς η μεταβίβαση συνδέεται άρρηκτα με την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.


Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να το παρακολουθήσετε και από το link: http://iptv1.cytanet.com.cy/player/riksat1.html

Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΤ3

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

19:00 Όλη η Συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ:

14:20 Απόσπασμα από την παρέμβαση του Ν. Μιχαλίτση, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατά τη σημερινή (Τρίτη 25/6) συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ. Μεταξύ των άλλων, προειδοποίησε και για τον κίνδυνο να χάσει η ΕΡΤ τις ψηφιακές της συχνότητες, που θα σημάνει ζημιά εκατομμυρίων ευρών.

Μία πρώτη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Παντελή Καψή είχαν την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Μετά τη συνάντηση οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στην οποία επαναβεβαίωσαν τις θέσεις τους για κατάργηση του ΠΝΠ, αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ και έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
 
Η απόφαση:
 
«Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:
 
    Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
    Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.
    Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
 
»Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση.
 
»Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι η μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ, για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.
 
»Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με το νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίον εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την «επαναφορά του χρόνου» στις 10 Ιουνίου και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από 'κει και πέρα είναι «ανοιχτοί», όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
»Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης, που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41