search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Στο κόκκινο η κόντρα Σαμαρά- Μπακογιάννη

06.05.2010 08:43
Στο κόκκινο η κόντρα Σαμαρά- Μπακογιάννη - Media

Ένα βήμα πριν την οριστική ρήξη βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιας και έχουν αντίθετη άποψη και σε ότι αφορά στη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα στη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Ένα βήμα πριν την οριστική ρήξη βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιας και έχουν αντίθετη άποψη και σε ότι αφορά στη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα στη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Το χάσμα μεταξύ τους πλέον μοιάζει αγεφύρωτο μιας και η επίσημη θέση της ΝΔ είναι να πει «όχι» επί της αρχής, αλλά να υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά να υπεψηφιστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να γίνει σαφές πως η ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία με τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Θυμίζουμε πως το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, «όχι γιατί αρνείται τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον, αλλά διότι διαφωνεί με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης».

Από την άλλη, την Τετάρτη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, δήλωσε πως η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά θα υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις του, όπως π.χ. την αύξηση της εγγυοδοσίας στις τράπεζες, την αύξηση των φόρων σε ποτά, τσιγάρα και είδη πολυτελείας, διατάξεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και επί μέρους παραγράφους της συμφωνίας στήριξης που κρίνεται ότι ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, προγράμματα για στήριξη ανέργων που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και τις προβλεπόμενες διευκολύνσεις στις αποπληρωμές στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:32