search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19
MENU CLOSE

Αρβελέρ για Ρεπούση: Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία

26.06.2013 09:08
Αρβελέρ για Ρεπούση: Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία - Media

«Η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της» δήλωσε η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

«Η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της» δήλωσε η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση: «Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία», ενώ με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας «αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»
 
Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ενώ υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976, καθώς επίσης και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:19