15/12/2018 20:58:19
6.5.2010

Χτίστε… ανακυκλώνοντας

Χτίστε… ανακυκλώνοντας - Media

Πάνω από 1.200 πλαστικά μπουκάλια και περισσότερα από 1.300 χαρτικά κουτιά Tetra Pack χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός σπιτιού… Το πρωτότυπο «κτίσμα» βρίσκεται στο Puerto Igvazu, κοντά στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας και είναι κατασκευασμένο μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά!

Το συγκεκριμένο σπίτι είναι μια πρωτοβουλία του Alfredo Santa Cruz και της οικογένειας του, οι οποίοι θέλησαν να παρουσιάσουν την τεράστια αξία των υλικών που πετάμε καθημερινά…

«Τα σκουπίδια μας μπορούν να γίνουν χρήσιμα για μας. Η τεχνική που αναπτύξαμε επιτρέπει στους ανθρώπους να χτίσουν ένα σπίτι απόλυτα λειτουργικό με πολύ χαμηλότερο κόστος και με τα χέρια τους. Αυτό είναι όχι μόνο ένα project, αλλά μια πραγματικότητα», λέει ο Alfredo Santa Cruz.

Αξίζει να τονίσουμε πως το σπάνιο αυτό σπίτι διαθέτει 140 θήκες Compact Disk στις πόρτες και στα παράθυρά του, 120 πλαστικά μπουκάλια στους καναπέδες και άλλα 200 μπουκάλια σε ένα κρεβάτι…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.