search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής

27.06.2013 06:32
Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής - Media

Η ανεργία των νέων και η ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση της ευρωπαϊκής ύφεσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η ανεργία των νέων και η ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση της ευρωπαϊκής ύφεσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
«Πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση και ζητούμε από τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Υπάρχουν 5,6 εκατομμύρια λόγοι για να το κάνουν. Η αδράνεια ή οι υπεκφυγές θα ήταν απαράδεκτες», δήλωσε η Μπερναντέτ Σεγκόλ, της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES) για τα ανησυχητικά αυξημένα ποσοστά της ανεργίας των νέων στη Ευρώπη.
 
Για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν επίσης να κάνουν πράξη την «Εγγύηση για τη νεότητα», που προβλέπει την προσφορά επαγγελματικής εκπαίδευσης ή θέσης εργασίας σε κάθε νέο στο πρώτο τετράμηνο μετά το τέλος των σπουδών ή την απώλεια της θέσης εργασίας του.
 
Εκτός από το θέμα της απασχόλησης των νέων, οι 27 θα εξετάσουν επίσης την πρόοδο της τραπεζικής ένωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57