search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Με το ταχυδρομείο οι πρώτες απολύσεις στην ΕΡΤ

27.06.2013 09:43
Με το ταχυδρομείο οι πρώτες απολύσεις στην ΕΡΤ - Media

Ταχυδρομικώς καταφθάνουν τα έγγραφα απόλυσης για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. 

Ταχυδρομικώς καταφθάνουν τα έγγραφα απόλυσης για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. Την ψυχρολουσία πήρε τεχνικός της ΕΡΑ Ηρακλείου, το πρωί, καθώς ανοίγοντας την πόρτα του βρήκε το "μαύρο" φάκελο στο κατώφλι.

Μέσω της επιστολής ο τεχνικός ενημερώνεται για τη λύση της σύμβασης έργου με την ΕΡΤ καθώς και για την καταβολή της αποζημίωσής του  – η οποία δεν προσδιορίζεται – σε δύο δόσεις. Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωσή του να παραδώσει τον εξοπλισμό που έχει "χρεωθεί" στο όνομά του.

Πηγή: Cretalive.gr

Την ίδια στιγμή έγγραφο με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο ωστόσο δεν φέρει καμία υπογραφή ή σφραγίδα, παραλαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο των εργαζομένων ertopen.gr, στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση εργασίας ή έργου έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013, ενώ έναντι της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποδοχές δύο μηνών.
 
Παράλληλα, ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη για υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους».

Η απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ:

"Επιτέλους ο Ειδικός Διαχειριστής μίλησε….
 Αφού ο ίδιος έχει αρνηθεί ουσιαστικά μέχρι στιγμής να ασκήσει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, μας νομιμοποιεί απολύτως να διαφυλάξουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Του υπενθυμίζουμε, ότι αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Καλό θα ήταν, να ενημερώσει σχετικά και τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μας καλεί να «απελευθερώσουμε» το κτίριο.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση τον παραπέμπουμε στην εξώδικο δήλωση της 25ης 6ου 2013, η οποία επιδόθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών, υπογεγραμμένη από 2.000 και πλέον εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Κρίμα όμως που ο Διαχειριστής στη λάσπη και τις συκοφαντίες που εκτόξευσαν εναντίον μας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο Σ. Κεδίκογλου, προσθέτει την περιφρόνηση στέλνοντάς μας ένα ανυπόγραφο και έωλο νομικά χαρτί.
 Με…μπακαλόχαρτα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται.
 Μαζικά και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να κρατάμε ανοιχτή την ΕΡΤ, να διαφυλάσσουμε τη δημόσια περιουσία και να επιμένουμε:
 

  • Είναι άκυρο το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
  • Είναι άκυρες και παράνομες οι απολύσεις των εργαζομένων
  • Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρανομεί, αρνούμενη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που διατάσσει να επανέλθει κανονικά το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.
  • Την απόφαση τους την ακύρωσε η ίδια η κοινωνία και η παγκόσμια κοινότητα.  

     
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ"

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03