search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40
MENU CLOSE

«Όχι» της προανακριτικής στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για νέα κατάθεση Βενιζέλου

27.06.2013 10:23
«Όχι» της προανακριτικής στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για νέα κατάθεση Βενιζέλου  - Media

Απέρριψε η Προκαταρκτική Επιτροπή, με 7 ψήφους κατά και 6 υπέρ, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί ξανά ο Ευάγγελος Βενιζέλος για κατάθεση όσον αφορά στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Απέρριψε η Προκαταρκτική Επιτροπή, με 7 ψήφους κατά και 6 υπέρ, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί ξανά ο Ευάγγελος Βενιζέλος για κατάθεση όσον αφορά στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Υπέρ του αιτήματος ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατά οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Βασίλης Οικονόμου, από τη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είχε αργήσει και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.
 
Η συνεδρίαση διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στήριξαν τη θέση του στο ότι, όπως σημείωναν, δεν προέκυψαν νέα στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.  Από την πλευρά της, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε μεθόδευση της συγκυβέρνησης για να μπει στα συρτάρια το θέμα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος την έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, υποστήριζε ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποίησε ο χρήστης userv, στις 8 Ιουλίου 2011, για να ανοίξει την λίστα Λαγκάρντ, όταν είχε δοθεί στον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τον Ιωάννη διώτη, παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών. Ανέφερε επίσης ότι στον συγκεκριμένο υπολογιστή έχει δημιουργηθεί το έγγραφο του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013, δηλαδή σχέδιο νόμου του νυν υπουργού Οικονομικών.
 
Η τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, Το πόρισμα θα πρέπει να έχει συνταχθεί μέχρι τις  4 Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:34