search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40
MENU CLOSE

Πληρώνουν το πρωινό χρυσάφι

27.06.2013 21:00
Πληρώνουν το πρωινό χρυσάφι - Media

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε ότι παίρνουν πρωινό εννοούν συνήθως έναν καφέ (ή τσάι) και κάτι να τσιμπήσουν…

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε ότι παίρνουν πρωινό εννοούν συνήθως έναν καφέ (ή τσάι) και κάτι να τσιμπήσουν: ένα τοστ, ένα κουλούρι, δημητριακά, φρούτα. Όλα αυτά πάντως δεν κοστίζουν πάνω από 5 ευρώ, δείγμα και του πόσο υποτιμημένο είναι  το κάποτε αποκαλούμενο ως «το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας».

Και επειδή έχουμε τους δικούς μας πολιτικούς στο στόχαστρο, καλό είναι να συγκρίνουμε με ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό ώστε να βλέπουμε το μέγεθος της διαφθοράς και της αναλγησίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι και εκμεταλλεύονται τα αξιώματά τους για να ζουν  πλουσιοπάροχα σε βάρος των δοκιμαζόμενων λαών.

Το ίδρυμα «Sunlight» είναι μια αμερικανική οργάνωση η οποία ουσιαστικά ελέγχει τις κρατικές σπατάλες. Στις ΗΠΑ τέτοιες οργανώσεις δεν τις έχουν για πλάκα και τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων κάνουν δουλειά. Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα που έριξε άπλετο φως στα άδυτα της Βουλής των Αντιπροσώπων οι «πατέρες» του αμερικάνικου έθνους ξόδεψαν μέσα στο 2012 το απίθανο ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε… πρωινά.

Ένα τεράστιο ποσό που θα μπορούσε να έχει δοθεί σε κάποιο τομέα όπου θα υπήρχε ανάγκη, ξοδεύτηκε χωρίς ντροπή για τους καφέδες και τα… κρουασάν των βουλευτών.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Μπιλ  Άλισον εμφανίστηκε στο ABC και μίλησε για «εκλεκτές εταιρείες κέτερινγκ τις οποίες προσλάμβανε το Κογκρέσο», συνέπεια ενός παλιότερου νόμου που επέτρεπε στα μέλη του να κάνουν δημόσιες σπατάλες σε διάφορους τομείς (από δωρεάν αποστολή ταχυδρομείου μέχρι καφέδες).

Πρωταθλητής στην ασυδοσία και την αλόγιστη σπατάλη ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Καλιφόρνια Κέβιν ΜακΚάρθι που μέσα στο 2012 ξόδεψε 95.000 δολάρια για πλούσια πρωινά σε διάφορους καλεσμένους του καθώς και άλλες 4.000 δολάρια σε εμφιαλωμένα νερά. Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να καλυφθούν οι μισθοί δύο καλοπληρωμένων υπαλλήλων του Κογκρέσου.

Ο Μακ Κάρθι αρνήθηκε να μιλήσει στην τηλεόραση και αρκέστηκε να πει (με το γνωστό θράσος των πολιτικών) «το αναφέρατε και τώρα κάνουμε περικοπές».
Υπήρχαν και άλλοι «πατέρες» του έθνους που ξόδεψαν περισσότερα από 60.000 δολάρια σε πρωινά και ήταν τόσο αφελείς (ή θρασείς) που «ανέβαζαν» φωτογραφίες στο facebook με τραπέζια συνεδριάσεων γεμάτα κουλούρια, φρούτα, κρουασάν και διάφορους καφέδες.

«Είναι φαίνεται πολύ δύσκολο για τους πολιτικούς μας να πληρώνουν για το πρωινό τους όπως όλοι οι υπόλοιποι» κατέληξε ο Άλισον  στη συνέντευξή του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:39