search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:35
MENU CLOSE

Χωρίς «προγραμματική συμφωνία» η συγκυβέρνηση

28.06.2013 12:59
Χωρίς «προγραμματική συμφωνία» η συγκυβέρνηση - Media

Τις ανησυχίες και τα εύλογα ερωτηματικά για το τι απέγινε τελικά το περίφημο αίτημα για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να διασκεδάσει με ανακοίνωσή της η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους.

Τις ανησυχίες και τα εύλογα ερωτηματικά για το τι απέγινε τελικά το περίφημο αίτημα για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να διασκεδάσει με ανακοίνωσή της η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους. Στην ανακοίνωση αυτή σημειώνεται ότι επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων τη νέα συμφωνία και τίθενται τα τρία μεγάλα θέματα που θέτει το κόμμα.
 
Συγκριμένα πρώτο θέμα θέτει την αδυναμία της χώρας να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα τροφοδοτήσουν την ύφεση και την ανεργία γιατί, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ «αυτό δεν το αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία».
 
Το δεύτερο θέμα αφορά στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στη φορολογία των ακινήτων, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση κλπ.
 
Τρίτο μεγάλο θέμα το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τη διοικητική μεταρρύθμιση που όπως έμμεσα επισημαίνει αποτελεί μνημονική δέσμευση και προσμονή της κοινωνίας για αξιοκρατία δικαιοσύνη και διαφάνεια στο κράτος.
 
Το ΠΑΣΟΚ όμως φέρνει και το ζήτημα της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για αναγκαία επιτάχυνση των διαδικασιών για να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ αναφέρεται και σε ανοιχτά προς διευθέτηση θέματα, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, η κατάσταση στην Υγεία και στον ΕΟΠΥΥ, η καταπολέμηση της ανεργίας και υλοποίηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει το κόμμα για το σκοπό αυτό εδώ και καιρό.
 
Το ζήτημα βέβαια είναι αν θα κατατεθεί τελικά και πότε η περίφημη επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και αν θα προλάβει το βίο της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:34