search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Εξεταστική επιτροπή για το «μαύρο» στην ΕΡΤ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

28.06.2013 17:16
Εξεταστική επιτροπή για το «μαύρο» στην ΕΡΤ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας - Media

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εναλλακτική διακυβέρνηση και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι ακόμα κλειστή, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εναλλακτική διακυβέρνηση και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στα Χανιά ζητώντας παράλληλα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες για το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι ακόμα κλειστή, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση του κόμματος του για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνταγματική κατοχύρωση και παγιοποίηση της απλής αναλογικής για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων, κατοχύρωση των δημοψηφισμάτων και αλλαγές στις σχέσεις κράτους και δικαστικής εξουσίας.

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ προκειμένου να εξεταστούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση. «Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως σημείωσε, «δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον Έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης».
 
Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και Επικεφαλής της Επιτροπής Εργασίας για τις αλλαγές στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10