search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:57
MENU CLOSE

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

30.06.2013 21:00
«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται» - Media

Ολοκληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης από τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που με χοντρά ψέματα (επαναδιαπραγμάτευση) και απροκάλυπτη έξωθεν και έσωθεν υποστήριξη «άρπαξαν» τις απαραίτητες ψήφους για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

 Ολοκληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης από τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που με χοντρά ψέματα (επαναδιαπραγμάτευση) και απροκάλυπτη έξωθεν και έσωθεν υποστήριξη (προπαγάνδα σε ασύλληπτες δόσεις από τα media) «άρπαξαν» τις απαραίτητες ψήφους για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μπορεί να γίνει λοιπόν, ένας πρώτος λογαριασμός και να βγουν κάποια συμπεράσματα:
 
Πρώτον: ο ένας εκ των εταίρων (ΔΗΜΑΡ) κατανόησε ότι εξάντλησε ταχύτατα το όποιο κεφάλαιο αξιοπιστίας και αριστερής ευθύνης διέθετε συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που  υπηρετεί πιστά και απαρέγκλιτα το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην πιο σκληρή του μάλιστα εκδοχή. Προκειμένου να διασώσουν ίσως ότι τους απέμεινε οι της ΔΗΜΑΡ την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Μένει να δούμε αν  αυτή η μετακίνηση συνοδευτεί και από την απαραίτητη έμπρακτη μεταμέλεια της επιλογής τους να προσφέρουν «αριστερό» άλλοθι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Δεύτερον: ο… έτερος          των εταίρων, το ΠΑΣΟΚ, απάντησε με ευκολία στο μεγάλο …ιδεολογικό δίλημμα το οποίο συνόψισε/ υπεννόησε ο αρχηγός Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική του ομάδα στην κορύφωση της κυβερνητικής κρίσης: Θέλετε να πάμε σε εκλογές και οι περισσότεροι από εσάς να χαθούν στα αζήτητα; Ή να πάμε στην κυβέρνηση; Πήγαν στην κυβέρνηση…

Τρίτον: Ο Σαμαράς, παρά το τσαλάκωμά του από την υπόθεση της ΕΡΤ και παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να κουβαλά στο σβέρκο τον Βενιζέλο, φαίνεται να εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τόσους πολλούς, για πάντα. Και σημαίνει προσκλητήρια για τη δημιουργία της νέας Ελλάδας, από το Συνέδριο του κόμματος της ΝΔ που –μαζί με το ΠΑΣΟΚ—όχι μόνο την κατάστρεψε αλλά ταχύτατα προχωρά στην  εκθεμελίωσή της.
 
Αυτήν την διάλυση οι Σαμαράς, Βενιζέλος, μεταρρυθμιστές και …σια ) προβάλλουν ως τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό για να ακολουθήσει η χώρα την πορεία της στο σύγχρονο κόσμο. Ας ρίξουμε μια γρήγορη  ματιά στο τι ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος για τον οποίο μας προορίζουν, μέσα από δυο- τρία παραδείγματα:
 
1.   Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της ύφεσης και του υψηλότατου ποσοστού της ανεργίας.  To έλλειμμα στο τέλος του 2013 αναμένεται να φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης 2,3 δισ. ευρώ. 
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, από το φθινόπωρο θεωρείται βέβαιο ότι έρχονται περικοπές 10% στο σύνολο των παροχών, ενώ από το 2014 έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα.

2.   Με βάση τους αριθμούς πρέπει να αναμένουμε  νέες  περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια και δαπάνες Υγείας μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει από κάθε πρόβλεψη.

3.   Αποφασισμένος να επιλύσει το πρόβλημα με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, εμφανίζεται ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως λέει ο ίδιος θα κάνει κάθε τι δυνατό , όχι για να διασφαλίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας , αλλά για να ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα των δανειστών. Δίνοντας εξετάσεις στους δανειστές/ τοκογλύφους (τους οποίους ο Γεωργιάδης προφανώς θεωρεί σημαντικότερους από τους ψηφοφόρους και την ελληνική κοινωνία ) ξεκαθαρίζει: «Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις (…) Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημιές, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» .

4.   Όπως είπε ο  νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  «απολύσεις θα γίνουν, αλλά για κάθε έναν που φεύγει θα έρχεται ένας νέος μέσω ΑΣΕΠ» Δε χρειάζεται να είναι κανείς «σοφός» για να αντιληφθεί αυτό που λέει ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης. Αρκεί να μην είναι βλάξ…. Αλλά ακόμη και οι πολιτικά ανόητοι, αντιλαμβάνονται πια ότι οι απολύσεις στο δημόσιο γίνονται πρώτον, για να σπάσει ο τσαμπουκάς της μονιμότητας και δεύτερον για να φύγουν οι…καλοπληρωμένοι των 1400 ευρώ και να έρθουν οι νέοι εργαζόμενοι των 350..
 
Αυτός είναι ο ονειρεμένος κόσμος που θέλει να μας πάει ο Σαμαράς και οι …ανιδιοτελείς φίλοι του. Σ αυτόν τον κόσμο που ως  πρότυπο και μοντέλο εμφανίζεται η Κίνα:.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία. Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια» μας είπε πρόσφατα ο «καπετάνιος»  ο Γουέι Τζιαφού, ο…κομμουνιστής αφεντικό της COSCO.

ΥΓ. Αποτιμώντας οι Έλληνες πολίτες όλα όσα (τους) έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων έντονων πολιτικών εξελίξεων, εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις, να επιβραβεύουν τους μνημονιακούς Σωτήρες τους!!!

Σύμφωνα και με  τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
·         ΝΔ 20,9%
·         ΣΥΡΙΖΑ 19,4%
·         Χρυσή Αυγή 10,8%
·         ΠΑΣΟΚ 6,5%,
·         Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%
·         ΚΚΕ 4,5%
·         ΔΗΜΑΡ 3%
·         Νέα Ελλάδα 1,2%
Αλλο κόμμα δηλώνει το 6%, λευκό 4,7%, αποχή 8,9% και αναποφάσιστοι 9,5%.
 
Εμείς το μόνο που έχουμε να επαναλάβουμε είναι ότι:

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Και αυτός ο χρόνος έχει ήδη παρέλθει…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32