search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:55
MENU CLOSE

Προς ολική επαναφορά ο ΓΑΠ

01.07.2013 07:25
Προς ολική επαναφορά ο ΓΑΠ - Media

Τελικά ο Μάκης Βορίδης έκανε τη χάρη σε όλους:
φανάτισε τους δεξιούς, έδωσε φωνή στις παπανδρεϊκές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αμφισβητήσουν τη σπουδή Βενιζέλου για συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία

Τελικά ο Μάκης Βορίδης έκανε τη χάρη σε όλους:
 

  • και φανάτισε τους δεξιούς  προσπαθώντας να δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές εκεί που έμοιαζαν ξεθωριασμένες οι παλιές,
  • έδωσε φωνή στις παπανδρεϊκές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αμφισβητήσουν τη σπουδή Βενιζέλου για συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία,
  • ενώ χάρισε μια ακόμα δυνατότητα στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει επανεμφάνιση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα.

Με μια ανακοίνωση από το γραφείο του γεμάτη αιχμές, ο πρώην πρωθυπουργός θυμίζει, προφανώς στον Ευ Βενιζέλο, τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Χωρίς να κατονομάζει το δημιουργό του μπάχαλου Μάκη Βορίδη, επισημαίνει ότι ο Α. Παπανδρέου δεν χρειάζεται υποστηρικτές και μάλιστα όχι από εκείνους με τους οποίους συγκρούστηκε για να απαλλάξει τους Έλληνες από το κράτος της Δεξιάς, ενώ υπογραμμίζει ότι βασική ευθύνη για την οικονομική καταστροφή της χώρας φέρουν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, κάτι που έχουν παραδεχτεί δημόσια τόσο τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όσο και ο νυν πρωθυπουργός, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
 
«Η αλήθεια είναι», υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου, «ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν την μάχη κι ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης «καρφώνει» την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αιφνιδιάστηκε από τις τοποθετήσεις Βορίδη, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει την δικαίωση του Ανδρέα Παπανδρέου από τους δεξιούς: «Προς τι λοιπόν η έκπληξη από την στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς», λέει και καταλογίζει στον Αμτώνη Σαμαρά διχαστικές διαθέσεις που δεν υπηρετούν την χώρα, σημειώνοντας: «Δυστυχώς ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις. Κι αυτές δεν υπηρετούν την χώρα».
 
Είναι φανερό ότι η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα δικαιώνει όλους όσοι μιλάνε για απόφασή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Οι πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα πολιτική κίνηση στις αρχές Σεπτεμβρίου εντείνονται, ενώ είναι προφανής η πολιτική αμηχανία της ηγετικής ομάδας τους ΠΑΣΟΚ που παρέμεινε κι εχθές το βράδυ πιστή στην απόφαση να μη σχολιάσει τις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54