11/12/2019 10:59:58

Καψής: Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις

Καψής: Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις - Media
Για έλλειψη χρόνου ώστε να υπάρξουν μακρές διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ έκανε λόγο ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής λίγο πριν τη νέα συνάντηση που θα έχει με τους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Παντελής Καψής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση που θα τραβήξει». Εκτίμησε ότι «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης», σημειώνοντας παράλληλα πως «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Ωστόσο, ο αρμόδιος για την ΕΡΤ υφυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζομένους. Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας. 

Ο Παντελής Καψής δήλωσε ότι η ΕΡΤ έχει άξιο ανθρώπινο δυναμικό έκανε όμως λόγο για διαχρονική διακομματική ευθύνη σημειώνοντας: «Θα προχωρήσουμε. Θέλω, ελπίζω και ζητώ από τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτό».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής ανέφερε ότι εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία», σημείωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα ο υφυπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.