search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:17
MENU CLOSE

Καψής: Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις

01.07.2013 08:37
Καψής: Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις - Media

Για έλλειψη χρόνου ώστε να υπάρξουν μακρές διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ έκανε λόγο ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής λίγο πριν τη νέα συνάντηση που θα έχει με τους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Για έλλειψη χρόνου ώστε να υπάρξουν μακρές διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ έκανε λόγο ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής λίγο πριν τη νέα συνάντηση που θα έχει με τους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Παντελής Καψής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση που θα τραβήξει». Εκτίμησε ότι «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης», σημειώνοντας παράλληλα πως «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Ωστόσο, ο αρμόδιος για την ΕΡΤ υφυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζομένους. Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας. 

Ο Παντελής Καψής δήλωσε ότι η ΕΡΤ έχει άξιο ανθρώπινο δυναμικό έκανε όμως λόγο για διαχρονική διακομματική ευθύνη σημειώνοντας: «Θα προχωρήσουμε. Θέλω, ελπίζω και ζητώ από τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτό».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής ανέφερε ότι εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία», σημείωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα ο υφυπουργός. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:16