27/05/2017 01:51:41

Τι Ναζίδωρας, τι Πολύδωρας

Τι Ναζίδωρας, τι Πολύδωρας - Media
Ένα από τα αποτελέσματα της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό που άρχισε με τον Βορίδη και συνεχίστηκε με τον Πολύδωρα. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δίχως την εξισορροπιστική μεσολάβηση της ΔΗΜΑΡ είναι δύσκολο να συνυπάρξουν .
Πριν από όλα γιατί δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών στη χώρα μας. Όλα τα πολιτικά κόμματα με τον τρόπο που πολιτεύονται έχουν φροντίσει να ενοχοποιούν κάθε είδους συνεργασία. Στην Ελλάδα η πιθανή σύμπτωση απόψεων μεταξύ δυο κομμάτων σημαίνει προδοσία, ξεπούλημα, συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Υπάρχει μια επικίνδυνη αντίληψη καθαρότητας που είναι πιο συμβατή σε θρησκευτικά δόγματα και φανατικές σέχτες παρά σε πολιτικά κόμματα τα οποία δεν τολμούν να πράξουν το προφανές: να συνεργαστούν. Η συνεργασία λοιπόν στην πολιτική –σε όποια της μορφή– αποτελεί αιτία μομφής, λοιδορίας και εξευτελισμού από τον αντίπαλο.

Με την άρση της εμπιστοσύνης της ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα από τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Πιο χαρακτηριστικές λόγω συνεδρίου είναι οι αντιδράσεις από πλευράς Ν.Δ. Έτσι ξεκίνησε ο Βορίδης βρίσκοντας πρόθυμο αβανταδόρο στο πλάι του τον πανταχού παρόντα Άδωνη και συνέχισε ο Πολύδωρας –ο οποίος σε αντίθεση με τον αρχηγό της Ν.Δ. που θεωρεί νεοναζιστικό εξάμβλωμα το κόμμα της Χρυσής Αυγής– να εξανίσταται γιατί η Ν.Δ. δεν στρέφεται στα ιδεολογικά της αδέλφια υπό την ηγεσία του Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, ο κύριος Πολύδωρας προϋποθέτει και τις ψήφους που θα λάβει το κόμμα του Μιχαλολιάκου. Το γελοίο του θέματος είναι ότι οι πραιτοριανοί της Χρυσής Αυγής θεωρούν τη Ν.Δ. σχεδόν κομμουνιστικό μίασμα… Ωστόσο, σε κάποιες τους δηλώσεις λιγότερο προσεκτικές θεώρησαν μιαρή τη συνεργασία της δεξιάς Ν.Δ. με κομμουνιστικό ΠΑΣΟΚ.
Ένα ΠΑΣΟΚ με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλειε και αποκλείει κάθε είδους συνεργασία – και με το δίκιο του, αφού η συντριπτική πλειοψηφικά των ψηφοφόρων του δανείζει δωρεάν προς ώρας την ψήφο της στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται επαναστατικά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως ισχυρίζεται, τους χωρίζει άβυσσος ιδεολογική και είναι ένα και το αυτό με τη Ν.Δ. Όταν ωστόσο το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμιά διαφορά από τη Ν.Δ. –σύμφωνα πάντα με την εδραία πεποίθηση των αγωνιστών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ–, συνεργάζεται μαζί της το κατηγορεί ότι παραβαίνει τις ιδεολογικές του αρχές που δεν είναι ίδιες με της Ν.Δ. Άβυσσος.
Το μόνο κοινό που ενώνει άρρηκτα το πολιτικό μας σύστημα είναι ο βαθύτατος κομματισμός, το φατριαστικό πνεύμα, η μικροπολιτική σκοπιμότητα, το μικροσυμφέρον και η παντελής απουσία πατριωτικού καθήκοντος.

Με δυο λόγια, φαίνεται πως κάποιοι στη Ν.Δ. θεωρούν ότι είναι πιο συμβατή η συνεργασία τους με τη Χρυσή Αυγή παρά με το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ μερικοί θεωρούν ότι η Ν.Δ. του Βορίδη, του Άδωνη και του Πολύδωρα δεν είναι και τόσο συμβατή με τις ιδεολογικές αρχές του κινήματος. 
Μπέρδεμα...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.