search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Τέλος ο Κάπτεν Γουέι από την COSCO!

02.07.2013 09:59
Τέλος ο Κάπτεν Γουέι από την COSCO! - Media

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά, ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποσύρθηκε από τη προεδρία της China Ocean Shipping Group με απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά, ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποσύρθηκε από τη προεδρία της China Ocean Shipping Group με απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο ανακατατάξεων στην κορυφή της εταιρείας. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Ma Zehua.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδίδει και το Loyd's List, ο Γουέι Τζιαφού αποσύρεται από την προεδρία της μεγαλύτερης κρατικής κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας, που διαχειρίζεται την COSCO.
Σύμφωνα με το ShinoShip News εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες πως ο ισχυρότερος άντρας στο χώρο της ναυτιλιας θα αντικατασταθεί επειδή κάποιοι επενδυτές φέρονταν να τον κατηγορούν για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία ο γίγαντας COSCO. Πάντως ο Γουέι έχει ξεπεράσει την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης που επιβάλλεται στις κρατικές επιχειρήσεις.
Πληροφορίες του ShinoShip News αναφέρουν πως ο Γουέι θα διατηρήσει κάποιο τιμητικό ρόλο στην COSCO στην οποία εργάζεται από τη δεκαετία του '60 και έχει περάσει από πολλές θέσεις, οι περισσότερες με διοικητικές αρμοδιότητες πριν φτάσει στην κορυφή.
Ο Κάπτεν Γουέϊ ήταν στο τιμόνι της COSCO από το 1998. Παλιός καπετάνιος ο οποίος μάλιστα είχε πιαστεί και όμηρος από πειρατές έχει ζήσει την COSCO και στα καλά και στα άσχημά της και ειδικά στην χειρότερη οικονομική της κρίση το 2008.
Ο διάδοχός του ωστόσο, έχει δύσκολο έργο καθώς πρέπει να αποτρέψει την έξοδο της COSCO από το Χρηματιστήριο της Σανγκάης αν η εταιρεία κλείσει και το 2013  – για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δηλαδή – με ζημίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:07