search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το μισό υπουργικό συμβούλιο υπό την τρόικα!

02.07.2013 14:10
Συνεδριάζει το μισό υπουργικό συμβούλιο υπό την τρόικα! - Media

Σε ασφυκτικό μαρκάρισμα από τους δανειστές βρίσκεται το μισό υπουργικό συμβούλιο το οποίο έχει κληθεί στο υπουργείο Οικονομικών σε συνάντηση με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζονται "νέα μέτρα".

Σε ασφυκτικό μαρκάρισμα από τους δανειστές βρίσκεται το μισό υπουργικό συμβούλιο το οποίο έχει κληθεί στο υπουργείο Οικονομικών σε συνάντηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της σύσκεψης είναι να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης διάσωσης, ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα εν λόγω μέτρα θα συμπεριληφθούν σε πολυνομοσχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Μπορεί οι δανειστές να διαψεύδουν ότι έχει δοθεί τελεσίγραφο τριών ημερών στην ελληνική πλευρά ώστε να δεχθεί ό,τι της προτείνουν, στην πράξη ωστόσο αναμένονται ασφυκτικές πιέσεις στην σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Στη συνάντηση των κυρίων Στουρνάρα και Σταϊκούρα με την ομάδα Τόμσεν συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Υγείας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 
Δεν είναι τυχαίο πως από το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε και ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
Από τις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του κ. Στουρνάρα όπου έχουν «στρατοπεδεύσει» οι ελεγκτές της Τρόικας άρχισαν να καταφθάνουν οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, οι υφυπουργοί Εργασίας και Υγείας Βασίλης Κεγκέρογλου και Αντώνης Μπέζας αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
 
Στη σύσκεψη εκλήθησαν και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γιάννης Εμίρης με την κυρία Χριστίνα σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26