search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:14
MENU CLOSE

Παγιδευμένος φάκελος προοριζόταν για πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής

03.07.2013 05:27
Παγιδευμένος φάκελος προοριζόταν για πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής - Media

Ένας ύποπτος φάκελος, ο οποίος ανεφλέγη, εντοπίστηκε από τους υπάλληλους στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Τετάρτης

Ένας ύποπτος φάκελος, ο οποίος ανεφλέγη, εντοπίστηκε από τους υπάλληλους στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής.

Ο φάκελος προοριζόταν για πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος έχει αποστρατευτεί. Έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.
 
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011, και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04