search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44
MENU CLOSE

«Δεν παραιτούμαι» απαντά ο Γεωργίου στον ΣΥΡΙΖΑ

03.07.2013 13:09
«Δεν παραιτούμαι» απαντά ο Γεωργίου στον ΣΥΡΙΖΑ - Media

Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου. Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει τις ετήσιες αμοιβές του.

«Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου σε επιτροπή της Βουλής την οποία έχει κληθεί να ενημερώσει για τον προϋπολογισμό της Αρχής.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να απαντήσει αν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα στατιστικά στοιχεία. Τον είχε καλέσει επίσης να τον ενημερώσει αν διατηρεί επαγγελματική σχέση με το ΔΝΤ.

Οκ. Γεωργίου πρόσθεσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του στο ΔΝΤ τον Ιούλιο του 2010 περίπου ένα μήνα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ ενώ ζήτησε όπως είπε και άδεια άνευ αποδοχών ως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους με τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο οργανισμό . Για τη μη υποβολή πόθεν έσχες ανάφερε ότι επικοινώνησε με τον κ. Νικολούδη ο οποίος του ανέφερε ότι με βάση το νόμο δεν υποχρεούται να κάνει δήλωση.
 
Ωστόσο αίσθηση και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η άρνησή του να απαντήσει στην ερώτηση ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές του λέγοντας ότι «είναι προσωπικό μου θέμα η ετήσια αμοιβή μου».
 
Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ακόμη ότι έχει ζητήσει εξαίρεση από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών γιατί όπως είπε δεν θα είχε κανένα όφελος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44