search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:44
MENU CLOSE

Μια οργισμένη «απολογία» Βενιζέλου

03.07.2013 13:20
Τον χείμαρρο Βενιζέλου ακολούθησε η εκκωφαντική σιωπή...  - Media

«Ιδού η απόδειξη» ότι έχουμε διαφορές με την Νέα Δημοκρατία, είπε σε έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις γνωστές θέσεις των κυρίων Βορίδη και Πολύδωρα από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματός του.

«Ιδού η απόδειξη» ότι έχουμε διαφορές με την Νέα Δημοκρατία, είπε σε έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις γνωστές θέσεις των κυρίων Βορίδη και Πολύδωρα από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματός του. Σε μια προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει τους …αποχωρούντες Παπανδρεϊκούς προανήγγειλε διήμερο συνέδριο στις 3 Σεπτέμβρη αφιερωμένο στην προσωπικότητα και το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ αντέκρουσε την κριτική πως δεν αντέδρασε ακαριαία στις επιθέσεις Βορίδη, επαναλαμβάνοντας ότι στάθηκε αυτόκλητος υπερασπιστής του Ανδρέα το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί.
 
«Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής και κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κύριο Βορίδη, από κανέναν κ. Πολύδωρα. Από κανέναν. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, το έθνος, η μνήμη του, η ιστορία του. Και τους ευχαριστούμε – εννοώντας προφανώς τους Βορίδη και Πολύδωρα – γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε, ότι συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, συνεργαζόμαστε έντιμα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη», είπε με οργισμένο ύφος ο κ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγωνίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη σύγχυση σχετικά με την πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, που συνεργάστηκε τελικά με ένα κόμμα που κάνει ακροδεξιά στροφή.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν δικαίωσε μόνο την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Ανέφερε ακόμα ότι ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν παιχνίδι πρόωρων εκλογών: «Δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές κι αβεβαιότητες, η χώρα έχει χρονικό και πολιτικό πλαίσιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29