search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Tρομοκρατικό χτύπημα ή βεντέτα ;

03.07.2013 14:22
Tρομοκρατικό χτύπημα ή βεντέτα ; - Media

Λίγες ώρες μετά την  τυχαία ανάφλεξη του ταχυδρομικού φακέλου που έκρυβε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με παραλήπτη τον πρώην Διοικητή της αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο, το συγκεκριμένο δίλημμα διχάζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγες ώρες μετά την  τυχαία ανάφλεξη του ταχυδρομικού φακέλου που έκρυβε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με παραλήπτη τον πρώην Διοικητή της αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο, το συγκεκριμένο δίλημμα διχάζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά το γεγονός ότι έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές καμιά οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του «τρομοδέματος» στην αντιτρομοκρατική κυριαρχεί η πεποίθηση ότι επρόκειτο για το τρίτο στάδιο της «επιχείρησης Φοίνικας» , με τη σφραγίδα της « Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και της Σέχτας των Επαναστατών.

Είχαν προηγηθεί,  τον περασμένο μήνα,  οι βομβιστικές επιθέσεις στα αυτοκίνητα της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού (7 Ιουνίου) και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου (13 Ιουνίου).

Την ευθύνη και για τα δύο κτυπήματα είχε αναλάβει με προκηρύξεις που αναρτήθηκαν στο Ιndymedia, η σύμπραξη των δύο προαναφερόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι συντάκτες  του κειμένου είχαν ξεκαθαρίσει πως το μπαράζ των επιθέσεων με στόχους δικαστικούς, αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους κ.α. θα συνεχιστεί με ακόμα πιο «σκληρή μορφή».

Στην περίπτωση του παγιδευμένου ταχυδρομικού φακέλου, η επιλογή ως στόχου του Δ. Χωριανόπουλου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξάρθρωση της πρώτης γενιάς των μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο τότε διευθυντής της αντιτρομοκρατικής ήταν μεταξύ των λίγων ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση των Πυρήνων, τη στιγμή που ακόμα και ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ (Φ. Παπαγεωργόπουλος) τους θεωρούσε απλούς «γκαζάδηκες».

Ο Χωριανόπουλος έπαιξε ενεργό ρόλο στον εντοπισμό του κρησφύγετου της οργάνωσης στο Χαλάνδρι και της σύλληψης πρωτοκλασάτων μελών της Συνωμοσίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης είχε κατηγορηθεί από συνηγόρους των κατηγορουμένων για την «κατασκευή πλαστών αποδεικτικών στοιχείων» που συνέβαλαν στον χαρακτηρισμό της μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι, ως «γιάφκα» κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Επρόκειτο για τις περιβόητες «χύτρες» στις οποίες ήταν τοποθετημένοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις στόχοι της νέας γενιάς των Πυρήνων συνδέονται με τους «φυλακισμένους συντρόφους τους» .

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δε συνάδει με τον τρόπο δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά κλίνει περισσότερο προς «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μιας άτυπης βεντέτας μεταξύ των ασύλληπτων μελών της Συνωμοσίας και της ΕΛ.ΑΣ. .

Όσον αφορά στον παγιδευμένο φάκελο που εντοπίστηκε στο Κέντρο Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι,  σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, ικανή να προκαλέσει εγκαύματα αλλά όχι θανάσιμο τραυματισμό, καλώδιο, μπαταρία και πυροκροτητή που θα ενεργοποιούταν με το άνοιγμα του φακέλου από τον  παραλήπτη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18