07/12/2019 01:29:49

18 ΑΝΩ: Καταγγελλουν τις συλλήψεις απεξαρτώμενων του ΚΕΘΕΑ

18 ΑΝΩ: Καταγγελλουν τις συλλήψεις απεξαρτώμενων του ΚΕΘΕΑ - Media
Την σύλληψη απεξαρτώμενων της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η κοινότητα του 18 ΑΝΩ. Στην καταγγελία αναφέρεται πως αστυνομικοί «περίμεναν» στο νοσοκομείο Α. Συγγρός δύο εξαρτημένους, που είχαν ενταχτεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ και έκαναν τον ιατρικό τους έλεγχο, για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη φυλακή. «Το κράτος τσακίζει την προσπάθεια αυτών που προσπαθούν να απεξαρτηθούν, καθώς τους συλλαμβάνει για αδικήματα που αφορούν την εποχή της χρήσης ουσιών», τονίζεται.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Σε μια εποχή κρίσης σαν τη σημερινή που τα τρομακτικά κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα ωθούν όλο και περισσότερους νέους στην χρήση ουσιών και την εξάρτηση, σε μια εποχή, που λίγοι από αυτούς τους νέους βρίσκουν το κουράγιο να ενταχτούν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης, έρχεται το κράτος να τσακίσει την προσπάθεια εκείνων που τολμούν να απεξαρτηθούν. Τους συλλαμβάνει για, πολύ πριν ενταχτούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα και τους στέλνει στη φυλακή.

Αυτή η βαρβαρότητα επαναλήφθηκε και χθες όταν αστυνομικοί «περίμεναν» στο νοσοκομείο Α. Συγγρός δύο εξαρτημένους, οροθετικούς, που είχαν ενταχτεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ και έκαναν τον ιατρικό τους έλεγχο, για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι ξεκάθαρο. «Η θέση του τοξικομανή είναι στη φυλακή και δεν μας ενδιαφέρει αν βρίσκεται σε θεραπευτικό πρόγραμμα».
Καταγγέλλουμε αυτή τη λογική και την πρακτική που οδηγεί συστηματικά και με κάθε τρόπο στο κοινωνικό περιθώριο, στον αποκλεισμό και την εξόντωση τους εξαρτημένους, τους οροθετικούς, τους μετανάστες, τους ψυχασθενείς και όλους τους «διαφορετικούς».

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη των δύο εξαρτημένων θεραπευόμενων του ΚΕΘΕΑ και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Για τη θεραπευτική ομάδα του 18 Άνω

Αλέκος Κυρούσης

Ψυχίατρος

Διευθυντής του ΕΣΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.