search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Αναστέλλονται οι εργασίες στην πλατεία Ταξίμ κατόπιν δικαστικής απόφασης

03.07.2013 15:59
Αναστέλλονται οι εργασίες στην πλατεία Ταξίμ κατόπιν δικαστικής απόφασης - Media

Η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε στην ακύρωση του σχεδίου ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ, θέτοντας με αυτό τον τρόπο ξανά στο επίκεντρο το ζήτημα που στάθηκε η αφορμή για να εκφραστεί ένα έντονο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων 

Η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε στην ακύρωση του σχεδίου ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ, θέτοντας με αυτό τον τρόπο ξανά στο επίκεντρο το ζήτημα που στάθηκε η αφορμή για να εκφραστεί ένα έντονο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις που κράτησε εβδομάδες.
 
Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε στις αρχές Ιουνίου, εν μέσω των ταραχών, ότι το βασικό σχέδιο αναμόρφωσης της πλατείας αντιτίθεται στη νομοθεσία περί διατήρησης μνημείων και αλλοιώνει την ταυτότητά της.
 
Η απόφαση δύναται να θεωρηθεί χτύπημα στο προσωπικό στοίχημα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει στην ανάπλαση σαν μια πολιτική νίκη έναντι της αντιπολίτευσης, η οποία, με αφορμή το σχέδιο, είχε βάλει στο στόχαστρο την «αυταρχική του διακυβέρνηση».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18