search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Συγκρούστηκαν πλοία ανοιχτά της Άνδρου

04.07.2013 06:04
Συγκρούστηκαν πλοία ανοιχτά της Άνδρου - Media

Δύο φορτηγά πλοία, με ξένη σημαία, συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου.

Δύο φορτηγά πλοία, με ξένη σημαία, συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου. Τα πλοία είναι και τα δύο ελληνικών συμφερόντων.
Από το ατύχημα, το οποίο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ωστόσο τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο και παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα χειρισμών.
Στο ένα από τα δύο πλοία, το CATHERINE προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.
Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.
Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.
Το φορτηγό πλοίο CATHERINE, με σημαία Μάλτας, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
Το BARU SATU με σημαία Παναμά, που μεταφέρει ζάχαρη, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:14