search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Π. Καψής: Ο χρόνος τελειώνει για την ΕΡΤ

04.07.2013 09:48
Π. Καψής: Ο χρόνος τελειώνει για την ΕΡΤ - Media

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ΕΡΤ αλλά ο χρόνος τελειώνει, σχολίασε ο υφυπουργός για την δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής μέσα από την συχνότητα του Βήμα 99,5. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στον υπ. Οικονομικών.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ΕΡΤ αλλά ο χρόνος τελειώνει, σχολίασε ο υφυπουργός για την δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής μέσα από την συχνότητα του Βήμα 99,5.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών γιατί αργεί να έρθει στη Βουλή η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμιά επιβάρυνση του Δημοσίου από την Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ.

Ο Παντελής Καψής στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων, εκφράζοντας την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων της ΕΡΤ θέλει να βρεθεί λύση, ωστόσο, εμποδίζεται «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

Ο αρμόδιος υφυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να το πετύχω, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε». 

Στην ερώτηση για το πόσο γρήγορα μπορεί να εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, ο Παντελής Καψής απάντησε ότι ίσως είναι «υπόθεση ωρών». Ενώ για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων ανέφερε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου, σημειώνοντας ότι προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Για το προσωπικό που θα στελεχώσει στη νέα της μορφή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σημείωσε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει εντός του καλοκαιριού αναφέροντας όμως ότι «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι από σήμερα».

Επιπλέον, ο Παντελής Καψής μιλώντας για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος είπε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων δήλωσε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος». 

Ευθύνες στον Στουρνάρα ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά, για άλλη μια φορά, από τον υπουργό Οικονομικών να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όπως ισχυρίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτεσυης ο κ. Στουρνάρας καθυστερεί πέρα από κάθε νομική και πολιτική προθεσμία:

«Η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμιά επιβάρυνση του Δημοσίου από την Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη διαβιβαστεί εδώ και μια βδομάδα στη Βουλή και είναι προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας καθυστερεί πέρα από κάθε νομική και πολιτική προθεσμία τη συζήτηση στη Βουλή για αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28