search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί

04.07.2013 12:00
«Καμπανάκι» Παναγιωτόπουλου: Αν πέσει το Ιντλίμπ, κινδυνεύουμε με είσοδο τζιχαντιστών - Media

Μετά τον… «στρατηγό άνεμο» της ΝΔ, ένα ακόμη μέλος της γαλάζιας παράταξης, ο βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή… «δεν είναι κόμμα νεοναζί» και πως η «βάση της υποστήριξης της είναι η διαμαρτυρία»…  

Μετά τον… «στρατηγό άνεμο» της ΝΔ, ένα ακόμη μέλος της γαλάζιας παράταξης, ο βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή… «δεν είναι κόμμα νεοναζί» και πως η «βάση της υποστήριξης της είναι η διαμαρτυρία»…  

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο radio1d.gr, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «δημιουργούνται εστίες διαμαρτυρίας που δημιουργούν μία πολιτική πόλωση που μπορεί και να φτάσει και στα άκρα. Κι αυτό θα μπορούσε να είναι το χειρότερο. Σχετικά με τη συζήτηση περί Χρυσής Αυγής, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα νεοναζί. Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση».

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Παρερμηνεύτικαν οι δηλώσεις μου λέει εκ των υστέρων ο βουλευτής
 
Για παρερμηνεία των δηλώσεων του έκανε λόγο ο Ν Παναγιοτακόπουλος μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του.
 
Μιλώντας ΑΠΕ – ΜΠΕ  ο βουλευτής  Καβάλας  επισήμανε ότι «όσοι γνωρίζουν ελληνικά και διαβάσουν προσεχτικά τη δήλωσή μου μπορούν να αντιληφθούν το ακριβές περιεχόμενό τους».
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις από ραδιοφώνου, υποστήριξε ότι "μπορεί ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν και ν' ασπάζονται την ιδεολογία του νεοναζισμού, αλλά η βάση του κόμματος, τα μέλη του, το υποστηρίζουν γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, που εναντιώνεται στην οικονομική ανέχεια, την ανεργία και στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του ελληνικού λαού».
 
 «Ο απλός κόσμος», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «που υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή την υποστηρίζει και την ψηφίζει γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα άλλα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Δε σημαίνει ότι όλοι όσοι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44