03/06/2020 19:59:15
8.5.2010

Επιτέλους οι νέες τιμές…

Επιτέλους οι νέες τιμές… - Media

Βάσει του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα, 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα θα διατίθενται πλέον στο κοινό με τιμές χαμηλότερες κατά 3 - 27% (οι μειώσεις θα είναι ανάλογες του κόστους). Η, ούτως ή άλλως, ευεργετική για τις τσέπες των καταναλωτών αυτή παρέμβαση αναμένεται να γλυτώσει τα ασφαλιστικά ταμεία από επιβάρυνση της τάξεως των 1,9 δισ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε από το υπουργείο: «Η μεταβατική ρύθμιση αυτή έγινε για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και της Εθνικής Οικονομίας, και θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων».

Από το ανανεωμένο Δελτίο Τιμών εξαιρέθηκαν 44 φαρμακευτικά προϊόντα που θεωρήθηκαν για διάφορους λόγους λιγότερο συμφέροντα, ενώ σε άλλα 147 πραγματοποιήθηκαν μεταβολές που αφορούσαν είτε σε αλλαγή ονομασίας είτε σε αλλαγή υπευθύνων διακίνησης και κωδικών ΕΟΦ. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τις φαρμακαποθήκες το πολύ σε 14 ημέρες, ενώ αναμένεται να χρειαστούν περίπου 20 μέρες για να εμπεδωθεί το μέτρο και να αρχίσουμε να ψωνίζουμε φτηνότερα από τα φαρμακεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.