search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Η αγαπημένη βρισιά της Μέρκελ

04.07.2013 21:00
Η αγαπημένη βρισιά της Μέρκελ - Media

Η αγγλική έκφραση «shitstorm» περιγράφει μια κατάσταση χαοτική, εκτός ελέγχου και με προφανείς δυσάρεστες συνέπειες.

Η αγγλική έκφραση «shitstorm» περιγράφει μια κατάσταση χαοτική, εκτός ελέγχου και με προφανείς δυσάρεστες συνέπειες. Στα ελληνικά θα το λέγαμε, συγχωρήστε μας την έκφραση, «σκατοκατάσταση».

Οι Άγγλοι τη χρησιμοποιούν συχνά αλλά παρότι είναι δική τους, δεν έχουν την αποκλειστικότητα στη χρήση της. Μάλιστα, δεν έχουν καν την πρωτοκαθεδρία. Η βλασφημία αυτή έχει γίνει η αγαπημένη λέξη των Γερμανών που την χρησιμοποιούν κατά κόρον και συνεχώς.

Είναι μάλιστα η αγαπημένη βρισιά της Άνγκελα Μέρκελ η οποία τη χρησιμοποιεί καθημερινά, ειδικά όταν αναλογίζεται σε τι…«shitstorm» έχει φέρει την υπόλοιπη Ευρώπη με τα καμώματά της.

Πλέον η επίμαχη λέξη έγινε και επίσημη αφού συμπεριλήφθηκε στην ανανεωμένη έκδοση του επίσημου λεξικού της γερμανικής γλώσσας.

«Είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται καθημερινά από όλους. Τους πολίτες, τον τύπο, τους ηθοποιούς, μέχρι και την Καγκελάριο» είπε η Νικόλ Βάϊφεν, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου που εδώ και πάρα πολλά χρόνια εγκρίνει και εκδίδει τις αναθεωρήσεις στο επίσημο λεξικό.

Η Μέρκελ είχε πρωτοχρησιμοποιήσει την λέξη «shitstorm» σε ερώτηση σχετικά με το αν οι χρήστες του διαδικτύου θα έπρεπε να υπόκεινται σε κάποιου είδους έλεγχο και είχε απαντήσει ότι «αν πω την άποψη μου θα έχουμε «shitstorm».

Αφού πάντως η φράου Μέρκελ είναι τόσο δεκτική με ξένες λέξεις, θα μπορούσε να σκεφτεί να συμπεριλάβει στο λεξικό και την πλέον γνωστή ελληνική, αυτή που αρχίζει από «μα». Ούτως ή άλλως θα πρέπει να την χρησιμοποιεί πολύ αφού οι περισσότεροι με τους οποίους συνδιαλέγεται, τέτοιοι είναι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03