04/04/2020 10:16:09

Βεστερβέλε: Δεν θα σταματήσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί την Ελλάδα

Βεστερβέλε: Δεν θα σταματήσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί την Ελλάδα - Media
«Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του ΔΝΤ από τη χρηματοδότηση της Ελλάδας», ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, κάνοντας λόγο για σενάρια και υποθέσεις που αναφέρουν το αντίθετο, στα οποία έχει επιλέξει να μη συμμετάσχει.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ακούγονται πολλά σενάρια. Εκφράζονται υποθέσεις, λέγονται πολλά, αφιλτράριστες ειδήσεις αναγορεύονται σε αλήθειες και αργότερα διαπιστώνουν όλοι ότι τα πράγματα είναι αλλιώς. Αυτός ο εκνευρισμός, αυτή η υστερία είναι μεγάλο πρόβλημα. Μόνο με ηρεμία και αξιοπιστία μπορεί κανείς να προσελκύει επενδύσεις και οι επενδύσεις είναι αναγκαίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Όλη αυτή η πολυλογία πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα για να μεταφέρει ένα μήνυμα σεβασμού για όσα έχει καταφέρει ο ελληνικός λαός, αλλά και ένα μήνυμα ενθάρρυνσης για τη συνέχιση του δρόμου των μεταρρυθμίσεων.
«Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έχουμε καλές ειδήσεις, μια αχτίδα φωτός για την Ελλάδα», δήλωσε ο Γκίντο Βεστερβέλε, ενώ χαρακτήρισε την επένδυση για τον αγωγό ΤΑΡ μεγάλη ευκαιρία να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στην χώρα μας.
Ο κ. Βεστερβέλε απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται ανησυχίες στον κόσμο με τέτοιες συζητήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.