search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53
MENU CLOSE

Με αποδοκιμασίες αποχώρησε η τρόικα μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

05.07.2013 09:12
Με αποδοκιμασίες αποχώρησε η τρόικα μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη - Media

Υπό τον ήχο έντονων αποδοκιμασιών από τους διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποχώρησαν οι «τροϊκανοί» μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις πέντε το απόγευμα θα υπάρξει και νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα.

Ολοκληρώθηκε στη μιάμιση το μεσημέρι η συνάντηση που είχε η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, η οποία είχε ως αντικείμενο την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
           
Στις πέντε το απόγευμα θα υπάρξει και νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα.

Νωρίτερα, υπό τον ήχο έντονων αποδοκιμασιών από τους διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποχώρησαν οι «τροϊκανοί» μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα η τρόικα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα. Τα συνθήματα, με τα οποία «υποδέχθηκαν» οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές τους εκπροσώπους της τρόικας ήταν: «Κάτω η Χούντα των Τροϊκανών» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, απειλήθηκαν και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις και τις μετακινήσεις των περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στις 10.45 έφθασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, όπου συνεδρίαζε το κλιμάκιο της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή», από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52