search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:27
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

05.07.2013 09:39
Π. Σκουρλέτης: Τη ρήξη δεν την επιδιώκει καμιά πλευρά - Media

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ  Α.Ε. συνιστά την κορύφωση της προσπάθειας της κυβέρνησης για την απαξίωση και την συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ  Α.Ε. συνιστά την κορύφωση της προσπάθειας της κυβέρνησης για την απαξίωση και την συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη.
«Μετά την πολυήμερη παραμονή και αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ενώ δεν έχει έρθει στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία καταργείται η ΕΡΤ, η κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αρνείται να συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για το ίδιο θέμα», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.
«Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους», συνεχίζει.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη πως «κάνουν μεγάλο λάθος να υποτιμούν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που όλες αυτές τις μέρες μέσα σε αντίξοες συνθήκες δίνουν ανιδιοτελώς τον αγώνα της λειτουργίας της».
Εκτιμά μάλιστα ότι «θα εισπράξουν τελικώς το τίμημα της αλαζονείας τους και της ακραίας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής λογικής τους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα πάψει να αγωνίζεται για μια ισχυρή ανεξάρτητη και αξιόπιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης, της δημοκρατίας και του πολιτισμού, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των εργαζομένων της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43