search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Πορεία συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά

05.07.2013 12:44

Ως «εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς και τους συνηγόρους του, η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά.

Ως «εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς και τους συνηγόρους του, η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά ο οποίος λόγω της απώλειας κιλών από την απεργία πείνας που κάνει τις τελευταίες 30 ημέρες κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.
 
Πολλοί πλέον φορείς εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του είτε συγκεντρώνοντας υπογραφές, είτε πραγματοποιώντας πορείες.
 
Στην ιστοσελίδα kedde.gr συγκεντρώνονται υπογραφές με ένα κείμενο που ζητά την άμεση αποφυλάκισή του.
 
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).
 
Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα διοργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία από τα Προπύλαια προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στις 18:00.
Στις 19.30 καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο.

 
Ο κρατούμενος Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και είναι προφυλακισμένος για 30 μήνες, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του – έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο νόμιμο όριο προφυλάκισης. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του για ακόμη 6 μήνες.
 
Οι συνήγοροι του Κώστα Σακκά έχουν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισής του και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11