search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Περιμένουν το «φιλί της ζωής» από τους μετόχους του Mega

05.07.2013 21:00
oldphotos1111373045078.jpg

Την αποκατάσταση της ισορροπίας και την απαραίτητη δόση ρευστότητας από τους μετόχους αναμένουν στο Mega, μετά τη μετοχική συμφωνία κορυφής ανάμεσα στους βασικούς μετόχους της Τηλέτυπος.

Την αποκατάσταση της ισορροπίας και την απαραίτητη δόση ρευστότητας από τους μετόχους αναμένουν στο Mega, μετά τη μετοχική συμφωνία κορυφής ανάμεσα στους βασικούς μετόχους της Τηλέτυπος.

Η επάνοδος του Γιώργου Μπόμπολα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τηλεοπτικής εταιρείας και του Παναγιώτη Ψυχάρη από την πλευρά του ΔΟΛ, πιστοποιεί και αριθμητικά πως το Mega ελέγχεται πλέον από την πλειοψηφία των μετόχων, τα δυο εκδοτικά συγκροτήματα Μπόμπολα και ΔΟΛ. Η πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη δεν αποχώρησε μεν από τη διοίκηση του καναλιού, αλλά είναι φανερό πως θα έχει τον ρόλο παρατηρητή, που θα ασκεί… κριτική.

Η διεύρυνση του Δ.Σ. της Τηλέτυπος κατά δύο μέλη αποκατέστησε τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στους ισχυρούς μετόχους και έδωσε ελπίδα στον μηχανισμό του Mega πως θα δοθεί το πράσινο φως για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Όπως είναι φανερό, σε πρώτο πλάνο εκκρεμούν οι αποφάσεις του Δ.Σ., μόλις αυτό ψηφίσει το νέο προεδρείο, για τον τομέα της ενημέρωσης. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αλλάξει κατεύθυνση, μοντέλο ή πρόσωπα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το οποίο, παρά τα σοβαρά πλήγματα, διατηρεί την κυριαρχία στην τηλεθέαση. Και βεβαίως κυριαρχεί στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας.

Η είσοδος του Νίκου Χατζηνικολάου στο ανανεωμένο δελτίο του Star, επιλογή που έγινε η αιτία για την κόντρα των μετόχων του Mega, ανησυχεί τον μηχανισμό της Μεσογείων. Το βέβαιο είναι πως από Σεπτέμβριο η τράπουλα στη ζώνη της τηλεοπτικής ενημέρωσης θα μοιραστεί ξανά. Ο διευθύνων σύμβουλος του Mega Ηλίας Τσίγκας επιμένει πως το κανάλι δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέο κύκλο περικοπών, απολύσεων και μειώσεων, σε διαφορετική περίπτωση οι μέτοχοι προειδοποιούνται πως θα χαθεί ο ρόλος και ο χαρακτήρας του καναλιού.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι αν θα καταφέρει το Mega να αποκτήσει νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τα προβλήματα ρευστότητας παραμένουν χωρίς λύση, αφού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τελεί υπό τις διαδικασίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που καθυστερούν. Κοινό μυστικό είναι πως το κανάλι, ακόμη κι αν λάβει γρήγορα τα δέκα εκατομμύρια ευρώ από την τονωτική ένεση των μετόχων, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παραγωγές ελληνικών σειρών λόγω υψηλού κόστους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33