search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11
MENU CLOSE

Οι συνένοχοι Σαμαράς και Βενιζέλος

07.07.2013 21:00
Οι συνένοχοι Σαμαράς και Βενιζέλος - Media

Σήμερα με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο –σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή θα  επικαιροποιηθούν οι πάγιες απαιτήσεις των δανειστών (μετά τη …σκληρή—σκληρότερη  δε γίνεται—  διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών)

Σήμερα με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο –σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή θα  επικαιροποιηθούν οι πάγιες απαιτήσεις των δανειστών (μετά τη …σκληρή—σκληρότερη  δε γίνεται—  διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών) και θα  επιβεβαιωθεί στην πράξη αυτό που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, περιέγραψε ως «σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» με τον Αντώνη Σαμαρά.
 
 Πρόκειται για μια συνατίληψη  –των δύο κομμάτων  που κυβέρνησαν καταστρέφοντας τον τόπο αδιατάρακτα από το 1974 μέχρι σήμερα– η οποία περιγράφεται  λεπτομερώς από τα νέα μέτρα (θυμάστε τις προεκλογικές τους δεσμεύεις για μη λήψη νέων μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;) που θα αρχίσει να υλοποιεί αυτή η ιδιότυπα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που προέκυψε  ως κράμα  μετά το επιμελές «άλεσμα» της Νεοδημοκρατικής  λαικής δεξιάς και του σοσιαλιστικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ.
Αυτός ο πολιτικός χυλός λοιπόν, με μόνο συνεκτικό κρίκο τη  νομή της (εποπτευόμενης από του δανειστές)  εξουσίας και ακολουθώντας κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες επιταγές των Εποπτών το προσεχές διάστημα έχει αναλάβει ανάμεσα στα άλλα να υλοποιήσει:
 

  • Το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών στα ακίνητα  από τις αρχές του 2014.
  • Να θέσει σε διαθεσιμότητα (οκτάμηνη με το 75% της αμοιβής τους)  12.500 δημόσιους υπαλλήλους.Μέχρι το  τέλος Ιουλίου θα έχει έτοιμη τη λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.
  • Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.
  • Συνολικά, 25.000 υπάλληλοι θα βρεθούν σε αυτό το καθεστώς ώς το τέλος του 2014. Απ' αυτούς, 4.000 υπάλληλοι θα απολυθούν εφέτος και 11.000 το 2014.
  • Μόνιμο φόρο κατοχής της ακίνητης περιουσίας τους από το 2014 και μετά θα πληρώνουν περίπου 5,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων

 
Πέραν τούτων, η συναντίλιψη Σαμαρά – Βενιζέλου  έχει να κάνει με τη συνέχιση της πολιτικής της καταστροφής :

  • στην Δημόσια Υγεία (Ήδη ακούμε για τους μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ_
  • στην Παιδεία  (ήδη ακούμε για τις μετατάξεις 5000 εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
  • Στο ξεπούλημα κάθε παραγωγικής δυνατότητας (ακόμη και μελλοντικής)  του τόπου.

 
Είναι φανερό πια στην καθημερινή ζωή του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ότι αυτή η συναντίλιψη των δύο πολιτικών απολιθωμάτων που επιμένουν να κυβερνούν (ως εκτελεστικά όργανα των ξένων εντολέων) έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
 Αυτό το αδιέξοδο προφανώς αντιμετωπίζουν και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι  για λόγους που μόνο αυτοί μπορούν να γνωρίζουν προτιμούν να  κονιορτοποιηθούν παραμένοντας ακίνητοι μπροστά στο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα  ο οποίος κάνει τον τόπο και την κοινωνία του ίσωμα..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11