search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Νέες κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά

07.07.2013 17:01
Νέες κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά - Media

Συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οργανώνει σήμερα Κυριακή στις 21:00 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ – νέες συγκεντρώσεις αύριο

Συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οργανώνει σήμερα Κυριακή στις 21:00 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράταση της προφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, πέραν του νόμιμου ορίου κράτησης.

Για αύριο Δευτέρα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά, στις 12:00 στο Εφετείο και στις 19:30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απογευματινή παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) με βασικό σύνθημα: «Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο – Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά».

Η ΚΕΔΔΕ έχει προχωρήσει ήδη στη συλλογή υπογραφών, που μέσα σε λίγες μέρες ξεπέρασαν τις 5.000, για την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά. Στην αυριανή συγκέντρωση το ψήφισμα θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96). Για το λόγο αυτό η Κίνηση απευθύνει κάλεσμα σε “σωματεία εργαζομένων, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, ποιητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κάθε έναν που αρνείται το αυταρχικό μέλλον που είναι ήδη εδώ”.

Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας για 33η ημέρα (από την 4η Ιουνίου, όταν συμπληρώθηκαν οι 30 μήνες προσωρινής κράτησή του), διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Επί του αιτήματός του εκκρεμεί νέα απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει χάσει 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης, στα οποία απάντησε ο Κώστας Σακκάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:14