search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Η απειρία του πιλότου, η βιασύνη του διασώστη

08.07.2013 21:00
Η απειρία του πιλότου, η βιασύνη του διασώστη - Media

Πολλές ιστορίες έρχονται σιγά – σιγά στο φως μετά την πρόσκρουση του αεροπλάνου της Asiana Airlines στον τοίχο του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο…

Πολλές ιστορίες έρχονται σιγά – σιγά στο φως μετά την πρόσκρουση του αεροπλάνου της Asiana Airlines στον τοίχο του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο και των θάνατο δύο νεαρών γυναικών.

Αρχικά η εταιρεία επιβεβαίωσε δια επίσημων στομάτων ότι ο πιλότος Λι Κανγκ Κουκ είχε μεν αρκετές χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του (9.793 για την ακρίβεια) αλλά από αυτές μόλις 43 είχε περάσει στο κόκπιτ του ολοκαίνουριου Μπόϊνγκ 777. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας μια τέτοια διαδικασία είναι συνηθισμένη αφού ο κάθε πιλότος –ανεξάρτητα με το πόσο έμπειρος είναι- πρέπει να μάθει το αεροπλάνο αλλά το θέμα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η απειρία σε σχέση με το σκάφος στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων.

Η πτήση από τη Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο δεν είχε προβλήματα μέχρι την προσγείωση.  Κατά την προσέγγιση το αεροσκάφος πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα και την τελευταία στιγμή ο πιλότος αποφάσισε να μην το προσγειώσει αλλά να το σηκώσει ξανά. Η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα και το αεροπλάνο χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο και στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Το τραγικό είναι ότι από την σύγκρουση μια νέα κοπέλα έχασε τη ζωή της άμεσα και μία άλλη έμμεσα. Και αυτό γιατί το γραφείο του ιατροδικαστή του Σαν Φρανσίσκο εξετάζει την περίπτωση η μία από τις δύο κοπέλες να σκοτώθηκε από ένα από τα οχήματα που έσπευσαν να βοηθήσουν. Είτε αυτό ήταν της πυροσβεστικής, είτε νοσοκομειακό.

Η μία κοπέλα βρέθηκε κοντά στην ουρά του αεροσκάφους, δίπλα στο σημείο της σύγκρουσης, η άλλη δέκα μέτρα πιο μακριά και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το δεύτερο πτώμα έφερε σημάδια σύγκρουσης με όχημα.

Η αυτοψία ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές οι νεκρές είναι οι Γε Μενγκβουάν και Γουάνγκ Λίντζια, φοιτήτριες του πανεπιστήμιου της Ζεϊγάνγκ που πήγαιναν στην Καλιφόρνια στα πλαίσια ανταλλαγής φοιτητών για το καλοκαίρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10