search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:31
MENU CLOSE

Σύγκρουση με την κυβέρνηση

08.07.2013 21:00

Μαλλί με μαλλί θα πιαστούν στο τέλος κυβέρνηση και βιομήχανοι …

Μαλλί με μαλλί θα πιαστούν στο τέλος κυβέρνηση και βιομήχανοι αφού το θέμα της κοστολόγησης της ενέργειας στις βιομηχανίες έχει μετατραπεί σε μετωπική σύγκρουση με όλο και αυξανόμενη ένταση.

Χαρακτηριστική της φορτισμένης κατάστασης που επικρατεί ήταν η φράση «αν δεν αλλάξει το μοντέλο κοστολόγησης της ενέργειας προς τις βιομηχανίες, τότε αυτές θα κλείσουν» που είπε ο Αντώνης Κοντολέων, μέλος Δ.Σ. ΕΒΙΚΕΝ, κατά την ομιλία του στο επενδυτικό φόρουμ «Η Ανάπτυξη που θέλουμε».

Όπως είπε, το κόστος ενέργειας, που φθάνει έως το 40% του κόστους παραγωγής, αποτελεί τον κύριο παράγοντα διεθνούς ανταγωνιστικότητας, σε αντίθεση με το εργατικό κόστος και το κόστος πρώτης ύλης που είναι συγκρίσιμα.

Ο Αντ. Κοντολέων δεν παρέλειψε, πάντως, να επαναφέρει κι ένα εντελώς ξεπερασμένο για την εποχή αίτημα, αυτό της επανεξέτασης του εθνικού και κοινοτικού στόχου 20-20-20 για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15