search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:39
MENU CLOSE

Τέλος εποχής για Γιούνκερ;

09.07.2013 06:10
Τι θα έκανε ο Γιούνκερ αν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν; - Media

Ένα σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών, συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου, και απειλεί την κυριαρχία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από 18 χρόνια στην κεφαλή της πολιτικής του δουκάτου.

Ένα σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών, συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου, και απειλεί την κυριαρχία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από 18 χρόνια στην κεφαλή της πολιτικής του δουκάτου.
«Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιουγκερ σε σχολική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε. Ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του την περασμένη Παρασκευή.
Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες, και η οποία αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών. Ο Γιούνκερ, βετεράνος των μεγάλων πολιτικές μάχες στην ευρωπαϊκή σκηνή, δεν αναμένεται πάντως να πέσει αμαχητί.
Έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μιλήσει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη. Ωστόσο, αναμένεται ότι ο συνασπισμός θα πέσει, αναγκάζοντας τον αρχηγό του κράτους, Δούκα Ανρί να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες πιθανολογείται ότι θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών ήδη έχει ζητήσει ένα «νέο ξεκίνημα» στην πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου, ενώ και άλλοι πολιτικοί ζήτησαν την παραίτηση Γιούνκερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15