search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

09.07.2013 09:29
Οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ - Media

Τις προτάσεις Καψή για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξετάζει σήμερα, Τρίτη, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ.  

Τις προτάσεις Καψή για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξετάζει σήμερα, Τρίτη, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ.  
 
Όσον αφορά στην επιλογή των 2.000 εργαζομένων για τη ΝΕΡΙΤ, θα υπάρξει πρόβλεψη να προτιμηθούν υποψήφιοι με προϋπηρεσία σε ΕΡΤ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στα Μουσικά Σύνολα.
Με βάση το σχετικό οργανόγραμμα θα λειτουργήσουν στο μεταβατικό στάδιο και οι περιφερειακοί σταθμοί.
 
Μεταβατικές συμβάσεις: Οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή με εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου . Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο.
 
Κινητικότητα: Όσον αφορά στο πώς θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.
 
Αποζημιώσεις: Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου που ισχύει για το Δημόσιο.  Όσον αφορά στο αν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη,  η κυβέρνηση απαντά ότι  υπογράφηκε τη Δευτέρα τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.
 
Πρόκειται για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:46