search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:08
MENU CLOSE

Aποδέχθηκε ο Σνόουντεν πολιτικό άσυλο που του χορήγησε η Βενεζουέλα;

09.07.2013 15:17
Aποδέχθηκε ο Σνόουντεν πολιτικό άσυλο που του χορήγησε η Βενεζουέλα; - Media

Ο πρώην πράκτορας Έντουαρντ Σνόουντεν αποδέχθηκε την προσφορά της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο, ανέφερε  ο Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κάτω βουλής της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο Twitter, την οποία όμως λίγο αργότερα διέγραψε.

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν αποδέχθηκε την προσφορά της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο, ανέφερε πριν από λίγο ο Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κάτω βουλής της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο Twitter.
 
Ο Σνόουντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι παραμένει για τρίτη εβδομάδα στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας, «όπως πιθανόν αναμενόταν (. . .) συμφώνησε στην πρόταση να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο που είχε κάνει ο [πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο», ανέφερε ο Πουσκόφ.
 
Λίγο αργότερα το επίμαχο tweet, βάσει του οποίου ο Σνόουντεν συμφώνησε να του δώσει πολιτικό άσυλο η Βενεζουέλα, διεγράφη.

Ο Αλεξέι Πουσκόφ, ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:07