search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Μια λεγεώνα υπεηρώων θα μας σώσει

09.07.2013 21:00
Μια λεγεώνα υπεηρώων θα μας σώσει - Media

Το Χόλιγουντ ανέκαθεν «ξεζούμιζε» τους υπερήρωες των κόμικς, τους ξεσήκωνε από τις πολύχρωμες σελίδες τους και τους έριχνε στο σινεμά των τριών διαστάσεων, δίνοντας σάρκα και οστά στους τιμωρούς του εγκλήματος και της αδικίας με τα φουσκωμένα μπράτσα, τις στολές, τις υπερφυσικές δυνάμεις.

Το Χόλιγουντ ανέκαθεν «ξεζούμιζε» τους υπερήρωες των κόμικς, τους ξεσήκωνε από τις πολύχρωμες σελίδες τους και τους έριχνε στο σινεμά των τριών διαστάσεων, δίνοντας σάρκα και οστά στους τιμωρούς του εγκλήματος και της αδικίας με τα φουσκωμένα μπράτσα, τις στολές, τις υπερφυσικές δυνάμεις.

Πολλοί από αυτούς, στα χέρια βιρτουόζων σκηνοθετών, γνώρισαν έναν δεύτερο κύκλο ζωής, απόλυτα επιτυχημένο τόσο για την ιστορία του σινεμά όσο και για το «αιμοβόρο» box office που ζητάει κι άλλο όσο και να το ταΐσεις. Μπάτμαν, Σούπερμαν και Σπάιντερμαν ξαναέγιναν πoπ είδωλα όχι πια μιας ελαφριάς κουλτούρας και κιτς αισθητικής, αλλά μιας στιβαρής κινηματογραφικής βιομηχανίας που αυτή τη φορά ήξερε καλά πώς να τους χειριστεί με κατάλληλο κάστινγκ, μάστορα σκηνοθέτη και καλοστημένους χαρακτήρες.

Και τώρα το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα ακόμα μεγάλο χαρτί, το «Justice League» («Λεγεώνα υπερηρώων»), όπου εμφανίζονται μια χούφτα υπερήρωες στη συσκευασία της μίας ταινίας (2015). Έχουμε και λέμε: Μπάτμαν, Σούπερμαν, Γουοντεργούμαν, Φλας, Γκριν Λάντερν, Ακουαμάν. Όπως καταλαβαίνετε με τόσους ήρωες μαζεμένους, το κακό που θα πρέπει να πολεμήσουν θα πρέπει να είναι πολύ… κακό. Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, ο εχθρός θα είναι ο Darkseid, ένα αποκρουστικό πλάσμα  που πρωτοεμφανίστηκε σε μια ιστορία κόμικ του Σούπερμαν το 1970. Η DC που ποντάρει πολλά σε αυτή την ταινία, βγάζοντας στο «κλαρί» τόσους υπερήρωες μαζεμένους, έφαγε πρόσφατα τη σκόνη της αντίπαλης Μαρβέλ, που κέρδισε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από το αντίστοιχο πρότζεκτ των «Avengers». 

Τα καλά νέα για το «Justice League» είναι ότι την παραγωγή έχει αναλάβει ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο άνθρωπος που έβγαλε από το αραχνιασμένο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον Μπάτμαν. Η τριλογία του, με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, έφερε μεγάλη τομή στις ταινίες του είδους και φυσικά τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Το άλλο καλό είναι ότι σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι μάλλον ο Ζακ Ζνάιντερ, που έκανε και το «Man of steel». Βέβαια, ο Κρίστοφερ Νόλαν θα πρέπει να βρει ποιος ηθοποιός θα παίξει τον Μπάτμαν αφού ο Κρίστιαν Μπέιλ, που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τον άνθρωπο-νυχτερίδα, έχει αρνηθεί. Και η αλήθεια είναι ότι μετά τον Κρίστιαν Μπέιλ… το χάος.

Η «Λεγεώνα των υπερηρώων», σε άλλη σύνθεση και μορφή, εμφανίστηκε στα κόμικς τη δεκαετία του ’40. Αφού «ξεπέταξαν» διάφορους κακούς και πάταξαν τη διαφθορά, οι χάρτινοι υπερήρωες άρχισαν να ασχολούνται με πιο σοβαρές υποθέσεις. Μια ιστορία τους, για παράδειγμα, διαδραματιζόταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι τύποι με τις στολές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν την είσοδο του Χίτλερ στη Μεγάλη Βρετανία και τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Ρούσβελτ από τους ναζί. Και τώρα οι νέες περιπέτειες της Justice League θα μπορούσαν να «αξιοποιήσουν» ένα σωρό ιστορικά πρόσωπα, πραγματικούς «κακούς», όπως δικτάτορες στρατιωτικών καθεστώτων. Αλλά θα τα βάλουν με τον φανταστικό Darkseid, κι εμείς θα ψάχνουμε πάλι τις πλάγιες αναφορές και τους συμβολισμούς σε πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:26