search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:20
MENU CLOSE

Έρχονται μεταρρυθμίσεις αλά Μέρκελ με το έτσι θέλω!

10.07.2013 05:21
Έρχονται μεταρρυθμίσεις αλά Μέρκελ με το έτσι θέλω! - Media

Εργολαβία ετοιμάζονται να πάρουν τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα μας οι Γερμανοί…

Εργολαβία ετοιμάζονται να πάρουν τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα μας οι Γερμανοί…
 
Έχουν ετοιμάσει και την ανάλογη έκθεση για το πώς θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα την οποία και θα επιβάλλουν στους Κυβερνώντες… Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες προτείνουν τη σύσταση μιας πολυπληθούς ομάδας ανά υπουργείο και ανά εποπτευόμενο φορέα ώστε να πετύχουν τους στόχους που θέτει το Μνημόνιο, αλλά θα εφαρμόζει η ίδια τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για… λογαριασμό των υπουργών, των διοικητών και μελών των δ.σ. των δημοσίων οργανισμών.
 
Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν ήταν το νεύμα που έκανε στον Έλληνα Πρωθυπουργό –καλό παιδί – Αντώνη Σαμαρά η Μέρκελ να κατεβεί  δηλαδή 2-3 σκαλοπάτια ώστε να βρίσκεται πίσω της κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία που συνηθίζεται να βγαίνει στο τέλος των εργασιών κάθε σημαντικής Συνόδου.
 
Μάλιστα και η πρόβλεψη του ΙΟΒΕ είναι δυσμενέστερη από τις προβλέψεις των διεθνών δανειστών της χώρας και της κεντρικής τράπεζας, που αναμένουν ύφεση 4,2% και 4,6% αντίστοιχα.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχουν συνοδευτεί από την επιτυχή εφαρμογή ενός προγράμματος δομικών μεταρρυθμίσεων γι’ αυτό και η συνολική πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων και πρέπει να προσαρμοστεί προς τα κάτω, με την ύφεση για το έτος το 2013 να κινείται στην περιοχή του 5%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:20